Kljub zlomljenemu količku je Mikaela Shiffrin postala zmagovalka slaloma Zlate lisice.

Na slalomski preizkušnji Zlate lisice je slavila ameriška smučarka Mikaela Shiffrin. V drugi vožnji, ko je branila najboljši čas prve vožnje, je imela kar nekaj smole, saj se ji je na progi odlomil količek, ki ga je nato še povozila. Kljub temu je dramatično vožnjo speljala šampionsko ter končala na prvem mestu.

Za navdušenje sta poskrbeli tudi slovenski tekmovalki. Novogoričanka Ana Bucik je v drugem teku z odličnim časom prevzela vodstvo in ga držala kar nekaj časa. Navdušila je tudi Ilka Štuhec, ki je po vožnji pristala na tretjem mestu, nato pa zdrsnila na deseto mesto.

Bucikovi rezultat kariere

Ana Bucik je v drugi vožnji progo premagala s časom 49 sekund in 69 stotink, njen skupni čas pa znaša 1:41.09. Bucikova je na koncu osvojila sedmo mesto in tako prvič v svoji slalomski karieri končala med prvo deseterico, s tem pa je dosegla tudi najboljšo uvrstitev svoje kariere. Kot je povedala, jo izjemno veseli, da ji je ta nastop uspel ravno v Mariboru, saj so jo na domačo tekmo prišli spodbujat tudi prijatelji in družina.

Ilka Štuhec, ki je z današnjim rezultatom osvojila celo prve slalomske točke, je povedala še, da dobra uvrstitev v slalomu Zlate lisice še ne pomeni, da bo sedaj nastopala na vseh slalomskih tekmovanjih.

Dve uvrstitvi med prvo deseterico v slalomu sicer slovenska smučarska reprezentanca ni imela že kar nekaj časa.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice