FOTO: Jure Banfi
ACH Volley je bil še drugič v tej sezoni previsoka ovira za mlado zasedbo Maribora. Štajerci so ligaške obveznosti v letu 2023 pričeli s pričakovanim porazom. Najbližje so bili v prvem nizu.

Mariborski odbojkarji na prvi ligaški preizkušnji v letu 2023 niso uspeli pripraviti presenečenja.

Ljubljanski ACH Volley je v Dvorani Tabor potrdil tisto, kar je bilo moč pričakovati, ekipa Radovana Gačića je v štajerski prestolnici slavila novo zmago, za njo pa je potrebovala tri nize.

Štajerci so se aktualnim državnim prvakom najbolj približali v prvem nizu, ki se je končal s 23:25. V domači ekipi se je z gosti najbolje kosal Žiga Donik, ki je zbral 20 točk, Matej Kök pa je bil s 14 najboljši pri ACH-ju. 

MERKUR MARIBOR - ACH VOLLEY 0:3 (23:25, 16:25, 19:25)
Merkur Maribor:
Vodušek, Pernuš, Adžović 8, McConnell, Bračko, Kržič 4, Donik 20, Leva, Fink 5, Najdič, Iršič, Peruničić 7, Kumer, Jevšnik. Trener: Sebastijan Škorc.
ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović 2, Todorović 3, Bošnjak, Kancilja 4, Šestan 10, Gjorgijev 13, Videčnik 6, Kök 14, Šen, Kovačič. Trener: Radovan Gačić.

Najtesneje v prvem nizu

Srečanje so bolje gostje, ki so povedli s 4:1. Domači so se hitro prebudili in po dveh začetnih udarcih Sanija Adžovića povedli z 9:8. Ljubljančani so nato spet pritisnili ter povedli s 13:12 in Sebastijan Škorc se je odzval z odmorom, po katerem so se Mariborčani dokopali do vodstva s 17:15. 

Tedaj je z odmorom reagiral tudi Gačić. Ekipi sta bili pred končnico niza poravnani na 20. točki, gostitelji so po napadu Donika povedli z 22:21, izkušeni gostje pa so končnico odigrali bolj zbrano. Matej Kök je z dvema asoma poskrbel, da so Ljubljančani po zaostanku s 23:22 dobili prvi niz.

Uvod drugega niza je bil izenačen, Kök pa je nadaljeval z močnimi in natančnimi začetnimi udarci, ki so povzročali velike težave mariborskim sprejemalcem. Škorc je pri rezultatu 10:8 posegel po prvem odmoru, a to ni ustavilo ACH-ja, ki je po točki Nikole Gjorgieva vodil z 12:17. 

Mariborčani razigranih gostov niso uspeli umiriti niti po drugem odmoru trenerja Škorcu, saj so Ljubljančani štajerski zasedbi dovolili le še štiri točke. Filip Šestan je z uspešnim napadom priigral prvo zaključno žogo, ki jo je takoj izkoristil Matic Videčnik.

Tudi začetek tretjega niza je postregel z izenačeno igro, oba stratega pa sta opravila nekaj menjav v postavi. ACH je nekajkrat povedel z dvema točkama prednosti, po asu Nemanje Mašulovića pa je bilo že 10:14 za ljubljansko ekipo.

Nalet gostov je prekinil šele drugi odmor Škorca, Mariborčani pa so se po dveh asih Adžovića približali na 14:17, po bloku Donika za 18:20 pa se je tudi Gačić odločil za posvet. Štajerci so zatem dosegli le še eno točko, v taboru ACH Volleyja pa so se po napadu Šestana veselili še 13. ligaške zmage.

Brez Bračka in McConnella

»Glede na naše težave, poškodovana sta dva člana prve postave, smo odigrali dobro tekmo. Borili smo se, predvsem v prvem nizu smo bili enakovredni in imeli dobre trenutke. ACH, za katerega vemo, kaj pomeni v slovenskem prostoru, je z izkušnjami dobil prvi niz in kontroliral nadaljnji potek srečanja. 

Mi moremo iz te tekme vzeti dobre stvari ter v prihajajočem tednu popraviti slabe, saj nas že v naslednjem teden čaka gostovanje pri Fužinarju,« je po porazu dejal domači strateg Sebastijan Škorc.

Nekdanji prosti igralec je v dvoboju z Ljubljančani zaradi poškodb pogrešal Roka Bračka in Conorja McConnella, ki glede na točkovni izkupiček spadata med tri najpomembnejše igralce ekipe.

Nikola Gjorgijev, kapetan ljubljanskega moštva, ki je srečanje sklenil s 13 točkami, se je strinjal, da se je izostanek dveh takšnih igralcev poznal v igri gostiteljev: 

»Bila je dobra tekma, že prvi niz je bil zelo napet in lahko bi se obrnil tudi v korist Merkur Maribora, ki pa smo ga po dveh pravih bombah Mateja Köka dobili mi. 

Nato smo kontrolirali preostala dva niza, se pa je tudi v vrstah Maribora poznalo, da jim manjkata dva pomembna igralca, ki jima želim čimhitrejši povratek na igrišče.«

Mariborčani ostajajo trdno na četrtem mestu državnega prvenstva, za tretjimi Sobočani, ki bodo tekmo s Triglavom odigrali med tednom, pa zaostajajo za tri točke.

ACH Volley s štirimi točkami naskoka pred Kamničani ostaja čvrsto na vrhu lestvice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice