Foto: Jure Banfi
V nedeljo bo na sporedu prekmursko-štajerski derbi, v Fazaneriji se bosta udarila Mura in Maribor. Bo pa to tudi prvi medsebojni dvoboj Anteja Šimundže in Saše Gajserja, ki sta bila pred leti tesna sodelavca.

Nogometaši Mure tekmo z Mariborom pričakujejo s popotnico dobrih tekem v zadnjih treh krogih, v katerih so dosegli dve zmagi in remi na zadnji tekmi v Domžalah.

Maribor na drugi strani pa je včeraj doma s 4:2 premagal Koper in dosegel drugo zmago v spomladanskem delu prvenstva.

»Točko v Domžalah je bila pomembna iz tega vidika, ker smo bili celi drugi polčas z igralcem manj, da smo odigrali en za drugega, za dobrobit ekipe in iz tega vidika je ta točka zelo pomembna,« se je tekme v Domžalah dodatknil strateg Mure Ante Šimundža.

Eno je, ko si pomočnik, drugo je, ko si v vlogi glavnega trenerja

Črno-beli zdaj doma pričakujejo Maribor, ki so ga v devetem krogu z disciplinirano in borbeno igro v Fazaneriji že premagali. Za zmago sta takrat zadela Nino Kouter in Luka Bobičanec.

Vijoličasti v Fazanerijo zdaj prihajajo z novim trenerjem, vodil jih bo Saša Gajser, ki ga Šimundža zelo dobro pozna.

»V vsakem primeru je eno, ko si pomočnik trenerja in drugo, ko si glavni trener. Svoje ideje kot pomočnik trenerja lažje izraziš, ko pa prideš na mesto glavnega trenerja, pa si tisti, ki odločaš in moraš sprejeti odgovornost. Saša to trenutno počne zelo dobro. Vem, kako funkcionirajo zadeve v Mariboru, tudi on verjamem, da ve, kako funkcioniramo mi. V vsakem primeru bo zanimivo,« pravi Šimundža.

Vloga favorita na strani Maribora

Trenutno najbolj vroč Maribora je Jan Mlakar, ki je pod vodstvom Gajserja ponovno oživel, na zadnjih štirih tekmah je namreč dosegel štiri zadetke.

Mu bo potrebno posvetiti posebno pozornost?

»Maribor ima dolgo klop, imajo veliko igralcev in lahko rotirajo v različnih postavitvah, z različnimi DNK zapisi vsakega posameznika. Seveda se bomo prilagodili glede na njihovo postavo. Koliko bo to možno, koliko bo to uspelo, bomo videli, bomo pa razmišljali predvsem o sebi. Želeli bomo razkriti njihove slabosti,« pravi Šimundža.

Vlogo favorita Šimundža prepušča tokratnim gostom, pravi, da bo pritisk večji na Mariboru, kot na Muri.

»Vsekakor bo več pritiska na Mariboru. Maribor je ekipa, ki pretendira naslov prvaka, Maribor je ekipa, ki je dominantna v slovenskem nogometu in pritisk, tako tekmovalni kot športni, je vsekakor na njihovi strani,« dodaja.

Foto: Jure Banfi

Gajser: Šimundža dela fantastično delo, ne vem pa, če je Mura že dorasla pritisku

Maribor je včeraj doma s 4:2 premagal Koper in se utrdil na drugem mestu, še vedno pa za ovratnik diha Olimpiji, ki mu beži zgolj za dve točki.

Po včerajšnji zmagi je Gajser odgovarjal tudi na vprašanja povezana s črno-belimi.

»Izziv zame na tekmi z Muro bo zmaga Maribora. Ante opravlja fantastično delo. Mogoče boste rekli, da ima Mura zgolj pokalni naslov, ampak najtežje je delati konstanto skozi sezono. Problem bo, ko se bodo začela vprašanja o pritisku zmag in lovorik. Nisem ravno prepričan, da je Mura kot klub dorasla temu pritisku,« je povedal Gajser.

Ta se je dotaknil tudi pragmatične igre črno-belih in prilagajanja na nasprotnika.

»Ante je ravno v tem mojster, da se zna prilagoditi, ampak tudi mi se bomo. Tekmujemo za nekaj velikega, tako da če bo igrišče, kot pravite, slabo, se bomo prilagodili. Ante je pa, mislim da po tekmi z Bravom dejal, da noče biti črna ovca ali nekaj takega. Igrišče ni nekaj negativnega, ampak pozitivnega, ker moraš izvleči maksimum,« še pravi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
UČO TE JEBE U BUČO (nepreverjen)

Ma kaki dvoboj
to bo neko sranje za babe
Ta pravi dedi bomo ta čas pili pir
in gledali skoke
Pri skokih moraš imeti jajca
Pri futbalu lahko uloviš samo zajca
če si dovolj hiter seveda

Starejše novice