*Fotografija je simbolična (FOTO: Jure Banfi)
Poleg zmage in dviga na vrh prvenstvene lestvice so iz tabora vijoličastih svoje privržence razveselili tudi z napovednikom posebnega filma, ki bo premiero doživel na novoletni dan.

Nogometni klub Maribor je včeraj upihnil 60. svečko in ob tem proti Kopru zabeležil nove tri točke ter se za rojstni dan dvignil na prvo mesto Prve lige Telekom Slovenije.

V Mariboru so zvečer privrženci vijoličastih pripravili izjemno vzdušje, vijolična barva v obliki ognjemetov in bakel je namreč razsvetljevala obzorje nad mariborskimi mostovi.

Za rojstni dan so rivalom iz Maribora čestitali celo rivali iz Celja in se poklonili najuspešnejšemu nogometnemu klubu na slovenskih tleh.

Enourni poklon nogometu in mestu

Ob tem so ravno na rojstni dan v taboru Maribora pokazali napovednik 60-minutnega dokumentarno-igranega filma MARIBOR VIJOL'ČNI, s katerim želijo poskrbeti za močno sporočilnost in pripraviti počastitev jubileja na nekoliko drugačen način.

Kot je razvidno iz napovednika, sta pri nastajanju sodelovala tudi bivši dolgoletni športni direktor Zlatko Zahović in nekdanji igralec in trener, zdaj selektor reprezentance, Matjaž Kek.

»Ne gre samo za pregled zgodovine nogometnega kluba, ampak film o strasteh in občutjih. O ljubezni in strahu, o veselju in razočaranju. O nogometu in ljudeh, ki so z njim tesno povezani. Ena ura, ki nam bo povišala srčni utrip in nas priklenila pred majhne zaslone. Tukaj je prvo darilo za rojstni dan - napovednik filma, s katerim želimo poslati v svet posebno sporočilo. In tudi tistim, ki niso najbolj zapriseženi navijači, prikazati pravo bistvo igre,« so ob tem zapisali.

Film bo premiero doživel 1. januarja 2021 na drugem programu Televizije Slovenija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice