Erik Janža se nam je oglasil iz Češke in opisal dogajanje v jesenskem prvaku Viktorii Plzen. Kot pravi, se nadeja igranja v Evropi, obenem pa obžaluje, da mu to ni uspelo z vijoličastimi.

Pri vodilni ekipi prvenstva so v letošnjem letu hitro začeli s prestopnim rokom, prvi, ki je morda nekoliko presenetljivo zapustil štajersko prestolnico pa je bil bočni branilec Erik Janža. Po Muri, Domžalah in Mariboru se je 23-letni Prekmurec odločil, da svojo srečo poizkusi tudi na tujem. "Viktoria si me je zares želela v klubu, kar dokazuje tudi to, da so me kar nekajkrat spremljali v živo. Je pa res, da sem tudi sam začutil, da je čas za preizkušnjo v tujini in Plzen je po mojem mnenju tista prava destinacija," pravi Janža, ki je imel na mizi še nekaj ponudb, ki pa niso bile tako atraktivne in resne, kot ponudba štirikratnih čeških prvakov.

Na novo okolje se je privadil brez večjih težav saj sta ga tako mesto, kot klub pozitivno presenetila. Po uvodnih dneh, ko je bil na Češkem še sam, se mu je v Plznu pridružila družina in hotelsko sobo je zamenjal za stanovanje, tudi sicer pa pravi, da je lažje, ko imaš ob sebi nekoga, ki te podpira. Janža, ki je zrasel v mladinskem pogonu soboške Mure, se je v preteklih dneh tudi spoznal z načinom dela v Plznu. 

Lahko pričakuje selektorjev klic?

"Vsepovsod je tako, vedno znova se moraš dokazovati. S tem nimam problema, tudi trener je z mojim delom zadovoljen, tako da mislim, da se stvari odvijajo v pravo smer," o trenutnem stanju pove Janža, ki bo kot občasni slovenski reprezentant zagotovo zdaj še bolj na očeh selektorja Srečka Katanca. Igranje v reprezentanci so seveda sanje vsakega posameznika, a se Janža s tem ne obremenjuje. Pravi namreč, da mora sam zgolj trdo delati, čakati na svojo priložnost in jo čim bolj izkoristiti. Tudi selektorjev klic bi tako znal priti v prihodnosti.

Obžaluje le ...

Z Mariborom je dve leti zaman naskakoval Evropo, pa čeprav je bil obakrat zelo blizu. Ravno to, da z vijoličastimi ni uspel zaigrati v katerem od evropskih tekmovanj najbolj obžaluje. "Bili smo blizu, a se na koncu niti eno leto ni izšlo. Škoda. Verjamem, da mi bo v dresu Viktorie vseeno uspelo priti do nastopov v evropskih tekmovanjih, kar so seveda želje vsakega. Najprej bo potrebno osvojiti naslov prvaka, nato pa pride ostalo," z optimizmom v prihodnost zre Janža, ki mu ob slovesu od Maribora ni bilo lahko. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice