Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Ob začetku priprav na novo sezono mariborskega ponosa sta spregovorila Marko Šuler in Simon Rožman.

Po neuspešni sezoni, v kateri se je Mariborčanom v zadnjem krogu izvil naslov državnega prvaka, je čas za žalovanje minil. 

Ljudski vrt je ponovno v peti prestavi, priprave na novo sezono pa so v polnem teku. Trener Simon Rožman je zadovoljen s pripravljenostjo in razpoloženjem fantov po kratkem predahu.

Obeta se še nekaj kadrovskih potez

Prva novinca Gregor Sikošek in Rok Sirk sta že v delovnem ritmu, v kadru so tudi povratniki s posoj Žan Vipotnik, Rok Maher, Nino Žugelj in Mirko Mutavčić. V vijol'čnem taboru zagotavljajo, da to še ni končna podoba kluba, ki ga bomo gledali prihodnjo sezono. Nekaj rokad je še potrebno opraviti.

Marko Šuler o trenutnem kadrovskem stanju: »Nekatere poteze smo že povlekli, številne še sledijo. Ogromno je bilo odhodov, Sikošek in Sirk sta že z nami, napovem pa lahko še nekaj prihodov. Dva predvidoma že v prihodnjih dneh. Sestaviti moramo ekipo, časa ni veliko. Nehvaležno je početi v poletnem prestopnem roku, saj bo hitro na sporedu prva uradna tekma. Nekje je treba začeti, potenciala je veliko, tudi s priključitvijo naših mladih igralcev in zaenkrat gledam pozitivno na zadeve.«

Evropski dvoboji že 8. julija

Prva tekma se bliža, v mariborskem taboru pa pravijo, da so priprave ciljno usmerjene v te tekme.

»Smo lovci na vseh treh frontah, kar pomeni, da želimo ob boju za naslov prvaka in pokalno trofejo tudi uspešno tekmovati na evropskem prizorišču. Pričakujem lakoto fantov, z močno izraženo željo po uspehu. Vsi v klubskem ustroju imamo neizmerno energijo in veliko željo, da storimo vse po najboljših močeh pri postavljanju novih temeljev.

Začenjamo z evropskimi kvalifikacijami v novoustanovljenem pokalu, ki ga ne gre omenjati kot tretjerazredno tekmovanje. Gre za zelo dober evropski rang, domala naša celotna regija začenja v prvem ali drugem krogu. Ko vidiš nasprotnike med celotnimi kvalifikacijami, so med drugimi tukaj tudi Tottenham ali Roma, finančni vložki pa so enaki ali celo višji kot lani v Ligi Evropa.

Ni odprte poti do skupinskega dela, nekaj bo odvisno od žreba, pri katerem potrebuješ tudi določeno mero sreče. Se pa usmerjamo k delu, doslednem izpolnjevanju vseh zahtev, pogledu proti celotni sezoni in ne samo prvi tekmi. Gremo odločno v novo poglavje in verjamemo, da bo uspešnejša, kot je bila prejšnja,« je dejal Rožman.

Tudi zdajšnji Maribor ima kvaliteto

Šuler priznava, da pogreša lakoto po uspehu, ki je zgodovinsko značilna za mariborski nogometni klub. Vodstvo kluba stremi k stalni optimizaciji moštva, saj bo sezona dolga, s tem pa postane širina kadra ključna za končni uspeh.

»Tudi zdajšnji Maribor ima kvaliteto, ne glede na vse okoliščine smo bili do zadnje tekme v boju za naslov. Graditi moramo na tem, kar imamo. Ko dodamo še dodano vrednost, pa bo ekipa tam, kjer mora biti.

Situacija je takšna, da se ekipa sestavlja na novo. Verjamem, da je izbrana pot prava. Fantje, ki jih potrebujemo in so pokazali zanimanje, so tukaj. Nekateri so želeli spremembe in so odšli. Vsem pa bi se iskreno zahvalil za vse, kar so naredili za klub,« pravi športni direktor.

Kakšne so možnosti, da Jan Mlakar ostane v vijoličnem dresu?

Klub je v neprestanem stiku z Mlakarjem, njegovim agentom in Brightonom. Slednji odločajo o vsem, le malo je odvisno od mariborskega prvoligaša.

V klubu so izrazili veliko željo, da Mlakar ostane, zagotavljajo pa, da bodo sestavili izjemno konkurenčno ekipo.

»Janu smo predstavili projekt in v Mariboru so mu vrata odprta. Zelo bi bili veseli, če bi lahko nadaljevali skupno zgodbo,« je pripomnil Šuler.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nakladač Šuler (nepreverjen)

Šula si se ukozil? Dravograd je za tebe ali pa s Tarzan Krekerjem dirjanje po dzungli.

dd (nepreverjen)

sirk sikošek naslednji "orekpitvi" pa sta baje dobrovoljc in nek neznan afričan hahaha bravo šuler, za 3. mesto bo dovolj

Aleš83 (nepreverjen)

Dobro so zastavili zgodbo, zdaj pa rabijo samo mir za delo. Kader je treba prenoviti, to je jasno že tri leta, in začet novo zgodbo.

rockandroll (nepreverjen)

Ojej, ne kaže to dobro, zaenkrat dva neprepričljiva prihoda v MB, ki bi še za Bravo težko bila okrepitvi . Tudi to kar sledi neki povprečen nemški afričan ne obeta, kvečjemu Dobrovoljc, svoj čas je bil zelo dober, vprašanje pa je kaj se z njim dogaja danes ? Slabo kaže, slabo . Kavčič z Gorice bi bil zanimiv, pa mogoče nekdanja Olimpijina igralca Tomić in Savić če sta prosta na trgu ? Celo Lupeta bi bil dober v napadu ker je robusten in ve zabiti gol . Ne vem,nimam pretiranega upanja :( .

Starejše novice