Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa 2018, s katerim smo povezali in združili vse športne prireditve in dogodke v terminu od 22. in 29. septembra.

Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa, načrtuje izvedbo Evropskega tedna športa med 22. in 29. septembrom na Trgu Leona Štuklja in izbranih lokacijah v Mariboru. 

Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor - Evropsko mesto športa, katerega namen je povečati število obiskovalcev športnih prireditev, povečati obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta in povečati uporabo javne športne infrastrukture. Projekt na evropski ravni usklajuje Evropska komisija pod sloganom #beactive, na državni ravni pa Olimpijski komite Slovenije. Športne prireditve bodo tako potekale na mednarodni, državni in seveda lokalni ravni.

Skupaj z več kot 40 organizatorji so pripravili več kot 50 brezplačnih prireditev, ki so namenjene občankam in občanom ta hip najbolj športnega mesta v Sloveniji – mesta Maribor.

Osrednji prireditveni prostor bo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo vsak dan vzporedno potekalo več različnih prireditev, med katerimi velja po dnevih izpostaviti:

- sobota, 22. 9. 2018  - Jesenski ženski rokometni turnir (organizator: Ženski rokometni klub Branik),
- sobota, 22. 9. 2018 in med tednom od 24. do 28.9. - Predstavitev nogometne šole NK Maribor na napihljivem igrišču (organizator: Nogometni klub Maribor),
- sobota, 22. 9. 2018  - Tridesetka - predstavitev vseh možnih oblik plesa plesne šole Rolly (organizator: Plesna šola Rolly),
- ponedeljek 24. 9. in  petek 28. 9.2018 - Športni poligon za otroke, različne igre z žogo in streljanje z otroškim lokom (organizator: Decathlon, PE Maribor),
- torek, 25. 9. 2018 - Jutranja telovadba - »1000 gibov« (organizator: Društvo Šola Zdravja – skupine Maribor z okolico),
- torek, 25. 9.2018 - Pune ftrgane igre (organizator: Klub Mariborskih študentov),
sreda, 26.9.2018 - Ameriški nogomet se predstavi (organizator: Športno društvo Maribor Generals),
- sreda, 26.9.2018 - Predstavitev DNK akademije (organizator: DNK športna akademija Marcos Tavares & Gabriel da Silva),
- četrtek, 27.9. 2018 - Bodifit Švic Fest – Evropski dan fitnesa  s koncertom Sixpack Čukurja & The Hangover Ladies (organizator: Bodifit),
- četrtek, 27.9.2018 - Ulična košarka 3 na 3 za pokal Maribora (organizator: Mopa d.o.o.),
- petek, 28.9.2018 - Oven zabava z DJ Ney-em (organizator: Oven Elektro Maribor, d.o.o.).

Ostale prireditve se odvijajo na različnih lokacijah v MO Maribor (Mestni park, na reki Dravi, na Mariborskem Pohorju, v prostorih športnih društev in zvez, …).

Zaključek Evropskega tedna športa na FESTIVALU ŠPORTA

Zaključek Evropskega tedna športa bo potekal 29. 9. na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal FESTIVAL ŠPORTA. Na festival športa bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše. Festival je namenjen družinam z otroki, ki bodo na ta način spoznali različne športe, s katerimi se lahko začnejo aktivno ukvarjati. Dogajanje bo spremljal zanimiv animacijski program.

Več informacij o več kot 50 posameznih dogodkih se nahaja v koledarju dogodkov ali na Facebook strani MariborCityofSport2018.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice