Italijanka Federica Brignone je zmagovalka tudi druge alpske kombinacije za svetovni pokal.

V Crans Montani je bila Federica Brignone najhitrejša že po prvem delu, superveleslalomu, v finalnem slalomu pa je zlahka ubranila napade izzivalk za peto zmago v tej zimi in 15. v svetovnem pokalu. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbela Maruša Ferk s šestim mestom.

Brignonejeva z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala

Na drugo mesto je s petega po superveleslalomu skočila Avstrijka Franziska Gritsch (+0,92). Tretje mesto je osvojila senzacionalna Čehinja Ester Ledecka (+1,82), ki je enako dobra na deski in na smučeh, poroča STA.

Brignonejeva je v življenjski formi in izvrstna v kombinaciji. Dobila je še četrto kombinacijsko tekmo po vrsti. Devetindvajsetletnica pa je v tej sezoni zmagala na veleslalomih v Courchevelu in Sestrieru, dobila je tudi superveleslalom v Roza Hutorju.

Brignonejeva je z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala s skupno 1298 točkami. Z mesta vodilne se je morala posloviti Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je po smrti očeta odločila za tekmovalni premor in vse bolj kaže, da bo izpustila sklepni del letošnje sezone svetovnega pokala in s tem predala tudi boj za krono zime, veliki kristalni globus. Zaostanek Shiffrinove na drugem mestu seštevka po novem znaša 73 točk.

Prvič v tej sezoni na startu preizkušnje v hitrih disciplinah v svetovnem pokalu dve slovenski predstavnici

S startno številko dve se je na progo pognala Ilka Štuhec, ki je s prednostjo 75 stotink sekunde prehitela Avstrijko Romano Siebenhofer in prevzela vodstvo, ki pa je bilo kratke sape. Prehitelo jo je dvanajst tekmovalk, med njimi tudi druga Slovenka. Prvi polčas je končala kot 13.

Štuhčeva, ki je tožila nad slabim počutjem, se je slalomskemu nastopu odpovedala. Zato pa je priložnost na najboljši možni način izkoristila Ferkova, ki je prišla do svojega najboljšega izida sezone ter tretjega najboljšega dosežka v karieri na kombinacijskih tekmah svetovnega pokala.

Superveleslalomski del kombinacije je končala na devetem mestu. Če bi šlo za specialni superveleslalom, bi bilo deveto mesto najboljši dosežek tekmovalke z Blejske Dobrave v tej disciplini v svetovnem pokalu.

V kombinaciji superveleslaloma in slaloma, vpisala je peti čas druge vožnje, pa je nedeljsko tekmo končala kot šesta z zaostankom 2,50 sekunde. V Crans Montani je bila že boljša, kombinacijo pred tremi leti je končala na petem mestu, ko je bila Štuhčeva druga, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice