Na Švedskem se je odvila že 11. tekma za svetovni pokal v smučarskem krosu. Zmagovalec na današnjem smučarskem krosu je Švicar Alex Fiva.

Na prvo mesto je suvereno prismučal Švicar Alex Fiva, Rus Igor Omelin je pristal na drugem, Švicar Marc Bischofberger pa na tretjem mestu.

Brko izpadel že na začetku

Smučarski kros danes ni bil naklonjen mariborskemu smučarju prostega sloga. Na današnji tekmi svetovnega pokala je v švedskem Idre Fjallu izpadel že na začetku. V drugi skupini osmine finala je namreč zasedel tretje mesto. Na koncu se je Flisar moral zadovoljiti z 19. mestom.

Lani je bil Flisar na tem prizorišču prvi in sedmi.

Mariborčan, ki je kot najhitrejši iz kvalifikacij v svoji skupini lahko izbiral štartno mesto, je imel nekaj težav takoj na startu in je po uvodnih grbinah nadaljeval na tretjem mestu. Iz boja je hitro izpadel Delbosco, Flisar pa je kmalu začel dihati za ovratnik vodilnima. Medtem ko je Bischofberger večji del proge kljub nekaj težavam na skokih zanesljivo odbijal napade iz ozadja, je edini slovenski predstavnik v letošnji sezoni svetovnega pokala v smučarskem krosu močno ogrožal drugo mesto Američana in se mu po dobro izpeljanem negativnem zavoju povsem približal. Z njim je bil za trenutek celo že povsem poravnan, toda malce nenatančnosti na valovih mu je vzelo nekaj dragocene hitrosti in preprečilo, da bi se prebil na eno izmed mest, ki še vodi v nadaljnji del tekmovanja, so zapisali na spletni strani Smučarske zveze Slovenije.

Naslednja tekma za svetovni pokal v smučarskem krosu bo na sporedu jutri ob 10.30.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice