V teh dneh je na dan prišla zgodba, po kateri bi lahko posneli film. Izkazalo se je, da so vrhunski rezultati enega od slovenskih športnikov čista izmišljotina.

V medijih se je v preteklih letih večkrat omenilo ime Bena Misje, ki naj bi bil večkratni državni prvak v borilni veščini taekwondo. Lani avgusta so Občini Lendava tudi pripravili sprejem za, kot so zapisali, »štirikratnega državnega in dvakratnega evropskega prvaka v taekwondoju«. Podelili pa so mu tudi občinsko priznanje za izjemne športne dosežke.

Uspehi, ki to niso bili?

Misja naj bi lani tako že četrto leto zapored osvojil naslov državnega prvaka, prav tako naj bi bil še drugič zapored evropski prvak. Toda vse to je, kaže, izmišljotina oziroma prevara. V zvezi s tem se je namreč oglasila slovenska taekwondo zveza, ki pravi, da Bena Misje ni med člani nobenega kluba v njihovi zvezi.

»S strani Taekwondo zveze Slovenije vam sporočamo, da omenjeni Beno Misja ni registriran član zveze in nobenega kluba v naši vezi. Prav tako ni bil nikoli registriran s strani Taekwondo zvezi in v sistemu E-šport. Priznanje, ki so mu ga podelili na osnovi rezultatov, ki jih je dosegel na tekmovanjih v taekwondoju, niso bila v Sloveniji nikoli organizirana s strani Taekwondo zveze Slovenije,« so se na zvezi odzvali tudi na priznanje, ki mu ga je podelila Občina Lendava.

Tudi v Italiji ga ne poznajo

Misja naj bi sicer nastopal tudi pod okriljem italijanskega kluba Hwarang, ki domuje v Veroni. Toda tudi tam pomurskega športnika ne poznajo.

»Iz kluba Hwarang iz Verone so nam sporočili, da omenjenega ne poznajo in da ni njihov član,« so še sporočili iz Taekwondo zveze Slovenije.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Občino Lendava, saj nas je zanimalo, ali so in kako so preverjali verodostojnost rezultatov in na podlagi česa so mu podelili občinsko priznanje, a njihovega odgovora za zdaj še nismo prejeli. Za komentar smo se obrnili tudi na Bena Misjo, njegov odgovor pa prav tako še čakamo.

Kaj sledi?

Kaj točno sledi, še ni jasno, predvidamo pa lahko, da bo Misja verjetno primoran vrniti vsa priznanja oziroma nagrade, ki jih je prejel od Občine Lendava in s strani Športne zveze Lendava. Občina Lendava in Športna zveza Lendava sta Misjo že pozvala, da se opredeli do navedb Taekwondo zveze Slovenije, da lahko nadaljujeta s postopki.

Sami smo sicer želeli preveriti, kdo so nasprotniki, s katerimi naj bi se Misja boril, in pri tem naleteli na zanimiv vzorec. Pomurec naj bi se namreč na enem od turnirjev pomeril z Nemanjo Milovićem iz kluba Chagi in Zoranom Djordjićem iz ekipe Dragon. Omenjenih tekmovalcev sami nismo mogli najti, smo pa našli Nemanjo Močića in Dejan Milovića, ki nastopata za klub Chagi iz Ljubljane. Ali gre zgolj za naključje, pa presodite sami.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Za fotkanje je kar vredu .

Starejše novice