Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je zadnjo tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu v sezoni končal po padcu v četrtfinalu na 16. mestu.

Mariborčana so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima pretres možganov in še nekaj manjših poškodb, tako da bo moral nekaj časa mirovati.

»Poleg pretresa možganov mi je iz medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov, me čakajo še nadaljnje preiskave. Na sreče nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila,« je direktno iz bolnice za STA sporočil še rahlo pretreseni Filip Flisar, ki pa se padca dobro spomni.

»Neslo nas je zelo daleč in potrebno je bilo skočiti postrani. Pred skokom je bilo potrebno tudi malenkost zavirati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči po čez, rahlo me je zadel. Izgubil sem ravnotežje in sledil je padec,« je nesrečo opisal Mariborčan, ki s sezono ne more biti zadovoljen.

»V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro,« je dejal Flisar.

Francoz Frederic Jean Chapuis je zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v sezoni. V švicarskem Veysonnazu je v finalu premagal Kanadčana Bradyja Lemana in Francoza Bastiena Midola, ki je skupni zmagovalec sezone. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice