Foto: Jure Banfi
Marcos Tavares, sicer Brazilec, a posvojeni Mariborčan, se poslavlja od zelenic. Tako čustveno je bilo na stadionu Ljudski vrt ob njegovi zadnji tekmi.

Ljudski vrt je gostil posebno tekmo. Na štajerskem obračunu Maribora in Aluminija se je od pristašev vijoličastih poslovila klubska legenda, kapetan Marcos Tavares.

Polne tribune Ljudskega vrta so še zadnjič pozdravile Tavaresa v vlogi nogometaša Maribora.

Legendarni napadalec Maribora je zaključil bogato kariero. Mariboru je bil zvest vse od leta 2008, v več kot 14 letih skupne zgodbe pa je podrl številne klubske in ligaške rekorde.

Z 211 zadetki in 591 nastopi vodi na večni klubski lestvici, s 159 goli pa je tudi najboljši strelec Prve lige Telemach, v kateri je doslej odigral 435 tekem.

Tako čustveno je bilo v Ljudskem vrtu ... 

Polne tribune so z navdušenjem pozdravile pomembno zmago, gledalci pa so bili na nogah že pred pričetkom tekme, na svečanosti v čast Marcosu Tavaresu, ki zaključuje nogometno kariero:

»Težko je opisati, vtisi so mešani. Vesel sem, se pa na drugi strani končuje del mojega življenja. Ne vem, če mi boste verjeli, vendar sem pred 20 leti, ko sem spoznal ženo, dejal, da hočem imeti otroka. 

Njegovo ime bo Marcos, moje ime, ustvariti pa ga morava sedaj, ker hočem igrati z njim. Dvajset let sem počakal in danes se je to uresničilo. To je zame in moje družino poseben dan. 

Ko sem videl starše, nisem mogel verjeti. Oče se je zbujal ob petih zjutraj, me peljal na treninge ali tekmo. Spal sem na tleh, nisem imel dosti za jest, danes pa sem očetu dejal, da se je izplačalo vse to, kar smo preživeli. Hvaležen sem vsem!«

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

Če bi bil pravi športnik se ne bi rokoval z osebo ki davi otroka
Povej mi s kom se druži
In povem ti
Kdo si
Je rekla moja babica

Fischer (nepreverjen)

Se strinjam Taborcan

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Njegovi placanci (nepreverjen)

Pravilno ste napisali....davitelj nikoli vec ne bo zupan maribor-seveda je dejansko najbolj nezazeljen zupan v zgodovini maribora-odstop arsenovica je prioriteta st1 v mariboru!!!!

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Starejše novice