FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu doživeli visok poraz z 1:3 proti norveškemu prvaku Rosenborgu.

Peta evropska tekma v tem poletju, prvič s spremembo v začetni enajsterici. Zaradi višje sile manjka kaznovani Alexandru Cretu, ki si je ob odlični igri in odločilnem zadetku v Stockholmu prislužil tudi tretji rumeni karton. Še vedno pa so na seznamu poškodovanih Luka Zahović, Felipe Santos, Luka Uskoković in Žan Kolmanič, izven kadra Jasmin Mešanović, Amir Dervišević in Gregor Bajde.

Na klopi so bili Jasmin Handanović, Aleksander Rajčević, Denis Klinar, Sandi Ogrinec, Martin Kramarič, Rudi Požeg Vancaš, Nardin Mulahusejnović

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Hotić, Kotnik, Kronaveter, Tavares. Klop: Handanović, Rajčević, Klinar, Ogrinec, Kramarič, Požeg Vancaš, Mulahusejnović. Trener: Darko Milanič.

ROSENBORG BK: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling, Lundemo, Jensen, Asen, Adegbenro, Soderlund, Akintola. Klop: Ostbo, Valsvik, Trondsen, Đenić, Helland, Ceide, De Lanlay. Trener: Eirik Horneland.

2' Po igri Mitje Vilerja z roko prosti strel iz desne strani napada Rosenborga. Predložek Hedenstada odbit v kot.

6' Izgubljena žoga Dina Hotića. Požrtvovalen boj za žogo na sredini igrišča Martina Milca in rumeni karton zaradi štarta s podplatom.

10' Prvi napad za Maribor! Po podaji Aleksa Pihlerja na desni bok predložek Martina Milca, ki je odbit v kot. Po kotu visoka podaja na prvo vratnico Roka Kronavetra in strel Andreja Kotnika, ki je slabo zadel žogo.

14' Samostojna akcija Roka Kronavetra, ki je našel prostor za strel iz petindvajsetih metrov. Žoga preko gola.

22' Po odbitku se je na levem robu kazenskega prostora znašel Rok Kronaveter, brez prepovedanega položaja in strel preko vrat Hansna.

30' Po preigravanju Adegbenroja podaja iz leve v kazenski prostor za Melinga, poskus strela odbit v kot.

33' Štart Martina Milca na žogo, Letexier sodi prekršek. Prosti strel in predložek Hedenstadta. Vratnica! Po odlični podaji si je svoj prostor izboril Soderlund in z glavo že premagal Kenana Pirića, zadetek Rosenborga je preprečila desna vratnica.

41' Ponovno prekršek Martina Milca na levi strani in predložek Hedenstadta. Tokrat je odbitek Aleksa Pihlerja zaključil Asen. Žoga je nekaj metrov zgrešila desno vratnico, brez nevarnosti za Pirićova vrata.

42' Odlična dvojna podaja med Melingom in Asnom, s katero je Meling prišel na petmetrski prostor, strel z leve je požrtvovalno v kot odbil Peričić.

45' akcija na levi strani napada Maribora, ki jo je začel Viler. Žoga v noge do Andreja Kotnika, ki je iz roba kazenskega prostora prišel do strela v dolgi kot. Žoga je švignila mimo stičišča vratnice in prečke.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' Začetek drugega polčasa, brez sprememb v vijolični enajsterici.

50' Gol za Rosenborg. Podaja Akintole iz desne strani v sredino, s štartom je nekoliko zamudil Pihler in podrl kapetana Jensna. Rumeni karton in prosti strel za Rosenborg, potem pa močan strel Sonderlunda, ki ga Pirić ni uspel zaustaviti. Vodstvo Norvežanov.

55' Poskus Kronavetra na desni strani kazenskega prostora z levo nogo, Hansen je strel odbil.

61' Nov napad Rosenborga. Strel iz petindvajsetih metrov sredine igrišča Jensna. Obramba Pirića.

63' Gol Sounderlunda. Po prekršku in prostem strelu predložek Asna, odbita žoga je končala ponovno pri Asnu, ki je ob desni vratnici z visoko žogo našel osamljenega Sounderlunda. Zaključek z glavo v smeri bližnje vratnice in še drugi zadetek za norveškega napadalca.

64' Prva zamenjava za Maribor: v iskanju znižanja rezultata namesto Hotića vstopa Požeg Vancaš.

69' Predložek Milca z desne strani in zaključek z glavo Kotnika, ki je šel preko prečke Rosenborga.

70' Goool Tavaresa! Podaja Pihlerja Tavaresu in zaključek iz desne strani roba kazenskega prostora Rosenborga. Žoga po tleh je zadela levo vratnico in premagala Hansna.

71' Gol Jensna. Norvežani so hitro štartali s sredine igrišča in šokirali Ljudski vrt. Po nekaj odbitikih najprej izjemno reševanje žoge iz golove črte Milca, potem pa odbitek do kapetana Jensna, ki je iz bližine pospravil žogo v gol mimo številnih nog mariborske obrambe.

86' Poskus Kronavetra iz prostega strela na desni strani. Strel iz 20 metrov mimo desne vratnice Hansna.

90' Tokrat po odloženi žogi Kronavetra strel Pihlerja iz roba kazenskega prostora. Žoga mimo gola.

KONEC TEKME

Povratna tekma v Trondheimu bo v torek, 13. avgusta z začetkom ob 19. uri.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tezno (nepreverjen)

Mi smo vijolični bojevniki.

gost27 (nepreverjen)

Vijolični balinaši!!!!!

gost27 (nepreverjen)

Asad adijo - time to say goodbye!!!!

gost27 (nepreverjen)

Dajmo Norvege hule trule pople!!!!!!

laganeze (nepreverjen)

Prvi gol slabo postavljen živi zid nogometašev Maribora, še slabše posredovanje Piriča, ki je po dobrih lovljenjih visokih žog v prvem polčasu tokrat nesamozavestno posredoval. Pri drugem golu je Vrhovec oviral Piriča saj ga je povsem zakril. Pirić išče kje je žoga zagleda, ko je nad njim, če bi jo videl od začetka bi jo lahko izbil v kot. Ne glede na to pa sta katastrofalno posredovala igralca v obrambi. Tretji gol je panična podaja v noge norvežanom in slabo posredovanje vratarja ter še slabše celotne obrambe. Totalna nezainteresiranost igralcev, obramba se je igrala na 4 metre stran od igralca. Priporočam ogled kakšne tekme Atletica Madrid.

sovič (nepreverjen)

Kolo sreče se okreče,ne bodo dolgo visoko leteli pa čeprav so mislili ,da so naj jači!Zaho si bo mogel šilt na kapi nazaj obrnt pa pogledat resnici v oči.VSAKA LADIJA SE LAHKO POTOPI,TUDI MARIBORSKA!

Starejše novice