Foto: Janez Leskovar
Ob tekmovalnem delu so organizatorji Zlate lisice tudi letos poskrbeli za spremljevalno dogajanje, ki vključuje četrtkovo in petkovo javno žrebanje štartnih številk na Trgu Leona Štuklja.

Na Trgu Leona Štuklja se je zvečer zbrala nepregledna množica ljubiteljev belega cirkusa, saj jo za nocoj organizatorji 55. Zlate lisice pripravili dvojni spektakel: ob šesti uri se je po nagovoru župana Maribora Saše Arsenoviča pričel žreb štartnih številk lisičk, zatem pa bo za udarne ritme poskrbela skupina Šank Rock.

Po današnjem žrebu je Društvo športnih novinarjev Slovenije pripravilo še slavnostni sprejem Jureta Koširja, Katje Koren Miklavec in Alenke Dovžan v Hram športnih junakov. Omenjena trojica alpskih smučarjev se bo tam pridružila 56 velikanom slovenskega športa. Slovesnosti se bosta udeležila Košir in Koren Miklavčeva, Dovžanova pa bo priznanje prejela na letošnjem pokalu Vitranc v Kranjski Gori.

Prvo ime petkovega veleslaloma za Zlato lisico je Ilka Štuhec, ki si pred popolnim napadom na še drugi naslov svetovne prvakinje v smuku 10. februarja v švedskem Aareju želi nastopiti pred domačim občinstvom.

Na lisičkinem veleslalomu bodo nastopile še Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik, Neja Dvornik in Desiree Aljec. Na slalomu bodo Ana Bucik, Meta Hrovat, Neja Dvornik, Maruša Ferk, Klara Livk in Andreja Slokar

Prvi cilj pohorskega spektakla bo uvrstitev v drugo vožnjo. 

Prva se bo na progo odpravila Tessa Worley, glavna favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin ima številko 4, od Slovenk bo prva startala Meta Hrovat, s številko 12.

Žreb štartnih številk 

Prva slovenska adutinja lisičkinega veleslaloma Hrovatova je bila deležna najglasnejšega aplavza ob prihodu na Trg Leona Štuklja. Izžrebala je startno številko 12.

Povratnica po poškodbi Robnikova bo prvo tekmo v tej zimi začela s številko 20, ljubljenka domačih navijačev Mariborčanka Ilka bo nosila startno številko 31, Neja Dvornik ima startno številko 57, Ana Bucik 61 in še ena domačinka Desiree Ajlec startno številko 65.

Druga vožnja se bo začela ob 13. uri.

Z jutrišnjo veleslalomsko tekmo za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske se bo začela 55. Zlata lisica. Na tekmi bo nastopilo šest Slovenk, med njimi tudi Ilka Štuhec, ki se bo v veleslalomu pomerila prvič v tej sezoni. Tekmo si bo ogledal tudi predsednik republike Borut Pahor.

Foto: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice