Kolesarska dirka po Sloveniji ima dolgoletno tradicijo, letos je med 9. in 13. junijem na sporedu že njena 27. izvedba.

Mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, ki jo organizira Kolesarski klub Adria Mobil, je že vrsto let največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji.

Z uvrstitvijo na program Eurosporta in s prenosi na RTV Slovenija je dirka izjemno pridobila na gledanosti in s tem tudi na promociji vseh pokroviteljev in partnerjev dirke. Tako si je dirko v letu 2019 v televizijskem prenosu ogledalo več kot deset milijonov gledalcev.

Dirka po Sloveniji prvič spada v drugi najvišji rang svetovnega kolesarstva (1. Pro). Na največji kolesarski dirki na slovenskih tleh, na kateri bodo tekmovalci med 9. in 13. junijem premagali natanko 803,7 kilometra, bo letos nastopil tudi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). 

V današnji prvi etapi kolesarje pot vodi od Ptuja do Rogaške Slatine, kjer je kljub ne ravno najbolj ravnem terenu pričakovati sprinterski spopad za zeleno majico vodilnega.

Etapa se je začela na Ptuju, vodi skozi Lenart v Slovenskih goricah, Šentilj, Zgornjo Kungoto, se nadaljuje v Mariboru, kjer kolesarji prečkajo Titov most, svojo pot nadaljujejo skozi Slovensko Bistrico, Poljčane, Šmarje pri Jelšah, zaključek je v Rogaški Slatini. 

Kolesarje, ki so se skozi Maribor peljali na relaciji Šentiljska cesta - Partizanska cesta - Titova cesta - Tržaška cesta, je tudi v štajerski prestolnici pričakala množica navdušenih gledalcev.

Takole smo jih ujeli.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice