FOTO: Jan Rozman
Karavana kolesarjev dirke Po Sloveniji se danes seli v Maribor. Start druge etape ob 11.15 na Trgu Leona Štuklja spremljamo v živo.

Kolesarji skozi center Maribora

Druga etapa bo iz Maribora vodila po 152,7 kilometrov dolgi trasi do Rogaške Slatine.

Potek trase skozi mestno jedro Maribora je naslednji: Trg Leona Štuklja - Ulica kneza Koclja - Koroška cesta - Strossmayerjeva ulica - Gosposvetska cesta - Mariborski otok.

Podrobneje se s potekom trase v Mariboru in okolici lahko seznanite na spodnjem zemljevidu, na uradni spletni strani dogodka pa boste našli tudi 3D predstavitev celotne etape .

Kje vse je oviran promet?

Promet je zaradi zapor na cestah od 11. ure naprej oviran na relaciji Maribor – Fala – Ruše – Hoče – Slovenska Bistrica – Poljčane – Šmarje pri Jelšah – Dobje – Planina pri Sevnici – Lesično – Podčetrtek – Rogaška Slatina.

Predviden zaključek druge etape dirke bo ob 15. uri. Na omenjenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest, zato policisti voznike pozivajo, naj v tem času uporabijo vzporedne ceste.

Dosledno upoštevajte navodila!

Vse udeležence v cestnem prometu možje v modrem ob tem pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjajo tudi na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko in zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače.

Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo-modro svetilko in vozilo organizatorja z napisom »Konec kolesarske dirke«. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

Priložnost za promocijo

Največja kolesarska prireditev pri nas vsako leto pritegne več ljudi, ki si dogodek ogledajo bodisi v živo bodisi prek malih zaslonov, in letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Od svoje prve prireditve leta 1993 je dirka uspešno prestala že 24 izvedb in danes velja za vrhunski športni dogodek, ki se ga udeležujejo tudi najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Tudi letos v tem oziru ni izjema.

Dirka bi lahko pripomogla k večji prepoznavnosti kolesarstva, obenem pa je priložnost za mednarodno promocijo našega športa in gospodarstva, navsezadnje bo predvajana tudi na Eurosportu.

FOTO: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice