FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so se dopoldne z mariborskega letališča odpravili na pot proti Stockholmu, kjer jih jutri zvečer ob 19. uri čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov z AIK-om.

Prostora na letalu je bilo za 22 igralcev. Tako so zaradi poškodbe doma ostali Luka Zahović, ki sicer vadi po individualnem programu, Žan Kolmanič in Luka Uskoković. Amir Dervišević, Gregor Bajde in Felipe Santos so ostali izven kadra.

Nogometaši, ki so se odpravili na pot: Kenan Pirić, Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Saša Ivković, Aleksander Rajčević, Špiro Peričić, Mitja Viler, Martin Milec, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Alexandru Cretu, Sandi Ogrinec, Dino Hotić, Martin Kramarič, Nino Žugelj, Rudi Požeg Vancaš, Andrej Kotnik, Rok Kronaveter, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović.

FOTO: Jure Banfi

Po prihodu v Stockholm bodo vijoličasti danes zvečer ob 19. uri na stadionu Friends Arena opravili tudi uradni trening. Pol ure pred tem bodo izpeljali novinarsko konferenco.

Kronaveter pričakuje začetni pritisk AIK-a

»Pričakujem težko tekmo, verjetno bodo Švedi že od začetka pritisnili,« je pred odhodom na letalo povedal Rok Kronaveter. »Na prvi tekmi smo pokazali, da imamo kvaliteto in da lahko igramo z njimi. Če bomo igrali podobno, mislim, da lahko gremo naprej,« je optimističen napadalni vezist vijoličastih.

»Definitivno je pomembno, da ne prejmemo zadetka. Vsekakor pa bomo skušali doseči gol. Ne verjamem, da bi jih lahko veliko prejeli. Največ je odvisno od nas, koliko bomo AIK-u pustili igrati,« je še povedal Mariborčan, ki je omenil tudi goreče navijače švedskega prvaka, ki bi znali povsem napolniti Friends Areno. »To je mogoče še dodatna spodbuda za nas, da jih premagamo. Vsi vemo, kaj to prinaša.«

Milanič pričakuje povsem drugačne Švede

»Tekma bo gotovo polna tempa in zahtevna. Odigrati bomo morali odločno in zelo pametno,« poudarja trener Darko Milanič. »Rezultat s prve tekme je zelo pozitiven za nas. Ne smemo pozabiti, da je to švedski prvak. Tudi v Stockholmu, na zahtevnem srečanju, gremo po zmago.«

»Škoda za prejeti zadetek na prvi tekmi, ko smo bili malo preveč odprti. To v drugi tekmi ne pride v poštev,« prejeti zadetek na prvi tekmi v Ljudskem vrtu še vedno obžaluje Milanič in pričakuje povsem drugačno igro Švedov: »Oni bodo zagotovo igrali drugače. Skušali nam bodo vsiliti svoj način igre.«

Zahtevni navijači AIK-a

»V kratkem času imamo že sedmo tekmo, kar je nenavadno tudi za nas. Toda izziv tak kot je, je potrebno glave 'naštimat' v pravo smer in verjeti, da smo sposobni zmagati,« poudarja strateg vijoličastih, ki se je dotaknil tudi navijačev AIK-a. Ti so precej goreči, na zadnji njihovi tekmi pa so se ob težavah slišali tudi žvižgi.

»Zahteve njihovih navijačev so visoke, želijo videti zmage. To bi lahko bil en trenutek. Na vsakem gostovanju proti velikim klubom, če si nekajkrat odigraš in jih malo umiriš, je takoj čutiti na stadionu, da nekaj ni v redu. To moramo delati,« je želje razkril Izolčan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice