Okvara letala je po sinočnji evforiji prizemljila mariborske nogometaše, a ti se kljub zamudi v Maribor vračajo v slogu trojanskih junakov.

Druga tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti švedskemu AIK-u se je po dramatičnih podaljških z golom, ki ga je v mrežo pospravil Alexandru Cretu, razpletla v prid Mariborčanov.

Na Letališču Edvarda Rusjana Maribor so mariborske nogometaše pričakali številni navijači v vijoličastem.

Trener Darko Milanič je o drami s srečnim koncem v Stockholmu dejal: »Trd, moški boj, na obeh tekmah. Nasprotnik je bil res zelo zahteven za 2. krog, prav tako bi si zaslužil napredovanje, uspelo pa je nam. Ker nismo odnehali, ker smo verjeli do konca. To je tekma, ki jo bomo dolgo pomnili. Ne samo mi z igrišča in s klopi, tudi naši navijači.«

»Na klopi smo imeli imeli ves čas občutek, da lahko, spodbujali smo fante, da je treba verjeti do konca. In so verjeli. Čeprav smo gole dobivali ob nepravih trenutkih oziroma izredno hitro, nismo odnehali. Presrečni smo, fantje so se res dobro odzvali,« je še pristavil Milanič.

Cretu? To je zagotovo njegov najpomembnejši gol doslej, meni Milanič: »Lepo je rekel pred tekmo, da se on in vsi močno trudijo, da bi igrali dobro, to pa se nam obrestuje na najlepši način.«

Maribor zdaj čaka norveški Rosenborg, večkratni udeleženec Lige prvakov, ki je s 3:2 v dveh tekmah izločil beloruski Bate Borisov. Nov, velik izziv. Prva tekma bo v sredo, 7. avgusta, ob 20.15 v Ljudskem vrtu.

Že v soboto zvečer pa vijoličasto četo čaka derbi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Fazaneriji, kjer se bodo pomerili proti Muri.

»Ostajamo v skandinavskem ritmu, čaka nas znova izjemen boj, s fizično močnim nasprotnikom. Spet se bo treba dobro pripraviti, vmes pa nas najprej čaka naslednja prvenstvena tekma z Muro. Izziv je izreden in v tem zahtevnem ritmu bomo aktivirali vse moči, ki jih imamo,« dodaja trener.

Sicer pa vijoličaste v vsakem primeru čakajo še štirje evropski obračuni, v primeru uspeha v tretjem krogu, jih čaka zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, v primeru morebitnega neuspeha pa zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice