Iz mariborskega letališča so proti izraelu danes zjutraj odpotovali nogometaši Maribora, kjer jih čaka boj za uvrstitev v elitno Ligo prvakov.

Nogometaši in strokovno vodstvo NK Maribora so se danes ob 8. uri zjutraj iz Letališča Edvarda Rusjana Maribor odpravili proti Izraelu, kjer se bodo s tamkajšnjim prvakom Hapoelom Be'er Shevo pomerili za uvrstitev v elitno Ligo prvakov. V primerjavi s potniki na Islandijo je v vrstah NK Maribora prišlo do nekaj manjših sprememb in sicer v Izrael namesto Adisa Hodžića potuje Martin Milec, dodatno pa je na seznam potnikov uvrščen tudi mladinski vratar Tibor Cajnko, saj je Matko Obradović zaradi odstranitve s klopi v končnici dvoboja na Islandiji dobil eno tekmo prepovedi. Obradovića ne bo v kadru za tekmo, bo pa z ekipo opravil predvidene aktivnosti v Izraelu.

Izkušnje na strani Maribora

Pred novinarje je naprej stopil Mitja Viler in povedal, da je ekipa Hapoela Be'er Sheve izjemno kvalitetna in močna, saj so jih opazovali že lansko sezono, ko so v Ligi Evropa premagali Olympiakos in dva krat Inter iz Italije. »O ekipi se veliko pogovarjamo predvsem z Marwanom Kabho, ki prihaja iz Izraelske lige. Ekipo Bee'er Sheve izjemno hvali in o njih govori kot da so Real Madrid, kar je razumljivo, saj je nasplošno poln hvale Izraelski ligi. Sicer pa mislim, da je naša prednost predvsem v izkušnjah in seriji neporaženosti, kar nam daje dodatne samozavesti,« zaključi Viler pred odhodom v Izrael.

Predzadnji korak pred sanjami

Domači strateg Milanič je pred odhodom povedal, da jih čaka zahtevna naloga, saj bodo prvo tekmo gostovali, kar je zaradi tujih navijačev in igrišča, vedno težka preizkušnja. »Vsekakor pa primarni cilj ostaja enak in to je zmaga. Jasno je, da se bomo morali za takšen cilj zelo potruditi in še dodatno dvigniti formo, kljub temu, da so nasprotniki ostali brez dveh ključnih igralcev. Bomo pa to sigurno skušali v največji meri izkoristiti v svoj prid.«

Podrobna analiza nasprotnika sledi sicer v Izraelu, saj so prav iz tega razloga nogometaši NK Maribor v Izrael odpotovali dan prej kot običajno. »Želeli smo si dodaten dan privajanja, saj je v Izraelu izjemno vroče, poleg tega pa je tudi travnata podlaga tam nekoliko drugačna. Jasno pa je, da se nekih taktičnih zamisli in idej za prekinitive ne bomo morali dogovarjati pred vsemi na igrišču, ampak bomo to opravili nekje na samem. Potrudili se bomo maksimalno, imamo dobro ekipo v kateri so nekateri fantje v izjemni formi, vendar se kljub vsemu zavedamo, da je pred nami težka naloga,« zaključi domači strateg Milanič.

Nekaj sreče so nogometaši Maribora imeli že pri določanju, da prvo tekmo igrajo na gostovanju pri katerem bi si lahko zagotovili izjemno dobro izhodišče za povratno tekmo, ki bo odigrana v domačem Ljudskem vrtu. Gre torej za zelo pomembno tekmo v Izraelu, v katero vstopajo tudi z nekaj novimi močmi v obliki Martina Milca, ki predstavlja neko novo dimenzijo v igri Maribora in predvsem dodatno vrednost desnega boka, kar je lepo porazdelilo moči bočnih napadov vijoličnih bojevnikov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice