V Murski Soboti se je z razburljivim finišem zaključila prva etapa dirke Po Sloveniji.

Po štartu v Lendavi je pomurske ceste zavzela karavana vrhunskih kolesarjev, ki so se v okviru petdnevne mednarodne dirke Po Sloveniji namenili proti Murski Soboti.

Večinoma ravninska proga je kolesarje prvič v zgodovini prireditve popeljala na Madžarsko, s čimer je dirka seznamu gostovanj dodala še zadnjo naših sosed. Nadaljevali so v Dobrovniku in zavili v Gornjo Radgono, Ljutomer in Beltince, preden so zadnji del etape po 159 kilometrih sklenili z dvema krogoma po soboških ulicah.

Slednje so dale izjemno zanimiv zaključek. Tik pred zadnjim kilometrom smo namreč v napetem šprintu bili priča kar dvema skupinskima padcema, ki sta poskrbela za precejšnjo zmedo ter presenetljiv končni izid.

Prvi je v cilj prispel 23-letni Italijan Simone Consonni iz ekipe UAE Emirates. Drugo mesto je osvojil Matteo Pelucchi, tretje pa Nicolo Bonifazio. Luka Mezgec se je medtem kot najboljši Slovenec uvrstil na četrto mesto, Rok Korošec pa je bil osmi.

FOTO: Jan Vitez

Priložnost za promocijo

Največja kolesarska prireditev pri nas vsako leto pritegne več ljudi, ki si dogodek ogledajo bodisi v živo bodisi prek malih zaslonov, in letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Od svoje prve prireditve leta 1993 je dirka uspešno prestala že 24 izvedb in danes velja za vrhunski športni dogodek, ki se ga udeležujejo tudi najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva.

Tudi letos priljubljeno športno prireditev prenašajo po televiziji. Po besedah direktorja dirke Bogdana Finka je namreč lanskoletni prenos dirke na Eurosportu in Televiziji Slovenija naletel na odličen odziv, s čimer je zanimanje za dogodek letos še poraslo. Gre torej tudi za odlično priložnost za turistično promocijo.

Dirka se nadaljuje

Tekmovalce sicer zdaj v naslednjih etapah Dirke po Sloveniji 2018 čakajo še izzivi v Mariboru, Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah, Celju, Ljubljani, Kamniku in Trebnjem preden bodo tradicionalno zaključili v Novem mestu.

Tako pa je bilo danes ob štartu v Lendavi.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice