FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so po sinočnji večerji z dopoldanskim treningom začeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Zasedba trenerja Darka Milaniča za zdaj ostaja ista, a Izolčan v prihodnjih dneh pričakuje spremembe.

Vijoličasti so priprave pred spomladanskim delom sezone pričeli v telovadnici Ljudskega vrta. Po dobrih dvajsetih minutah ogrevanja so se podali na zelenico pomožnega igrišča, ki v zimskih razmerah ne ponuja najboljših pogojev za delo. Na uvodnem treningu sta v skladu z dogovorom manjkala Marcos Tavares in Saša Ivković, ki pa se bosta ekipi pridružila že jutri.

Ogrevalne vaje v telovadnici.

V ponedeljek v Prekmurje, glavni del v Turčiji

Mariborčani se bodo v ponedeljek za teden dni odpravili v prekmursko pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah, kjer lahko trenirajo na ogreti površini. Tako bodo tudi v zimskem času za razliko od drugih slovenskih prvoligašev trenirali na dobro pripravljeni naravni zelenici. Glavni del zimskih priprav bodo vijoličasti tradicionalno opravili v turškem Beleku, kjer se bodo mudili od 3. do 15. februarja.

Milanič pričakuje spremembe

Že pred treningom je bil dobro razpoložen trener Darko Milanič, ki je razkril, da je že komaj čakal konec premora: »Počitek je zelo dolg in ti prija nekaj časa, da odmisliš vse, a po novem letu kar naenkrat začneš odštevati dni, da bi spet začel delati.«

Ponovno snidenje pa seveda ni minilo brez obveznega tehtanja. So se nogometaši prevečkrat pregrešili v prazničnih dneh? »Kar se tiče kilaže nimajo vsi težav. Zelo redki imajo težave s tem,« je razkril rezultate tehtanja. 

»V naslednjih tednih bomo sigurno malce skrčili ekipo,« je o zimskem prestopnem roku pri vijoličastih spregovoril Izolčan. »Ko se januarja zberemo, se vedno začne dogajati,« je še dodal in tako napovedal spremembe v prihodnjih tednih.

Do Mure devet pripravljalnih tekem

Na današnjem treningu so bili prisotni Jasmin Handanović, Kenan Pirić, Aljaž Cotman, Nino Irgolič, Marko Šuler, Aleksandar Rajčević, Kassim Doumbia, Denis Šme, Luka Uskoković, Luka Koblar, Mitja Viler, Martin Milec, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Amir Dervišević, Alexandru Cretu, Gregor Bajde, Dare Vršič, Dino Hotić, Martin Kramarič, Felipe Santos, Jan Mlakar, Jasmin Mešanović, Luka Zahović, Nardin Mulahusejnović, Luka Štor, Sunny Omoregie, članski ekipi so se pridružili tudi obetavni mladinci Žan Kolmanič, Rok Maher, Nino Žugelj in Aljoša Matko.

Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja, ko v Ljudski vrt prihaja soboška Mura. V zimskem pripravljalnem obdobju bodo vijoličasti odigrali tudi devet pripravljalnih tekem.

Seznam pripravljalnih tekem:

16. 1. Szombathelyi Haladas
19. 1. Rudar Velenje
23. 1. MFK Karvina
26. 1. Bad Radkersburg
1. 2. Domžale

(v Turčiji)
5. 2. FC Spartak Moskva
8. 2. Crvena zvezda
11. 2. FC Dinamo Tbilisi
14. 2. FC Kairat

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice