NK Maribor in Olimpija sta se v Stožicah srečala na že četrtem derbiju v letošnji sezoni. Tokrat v boju za pokalni finale.

Pri NK Mariboru na prvi tekmi polfinala nista med kandidati za nastop porumenela Dino Hotić in Sintayehu Sallalich, Marwan Kabha in Denis Šme pa ostajata na seznamu poškodovanih. Kot doslej v pokalnem tekmovanju za vijolične brani Matko ObradovićJasmin Handanović je dočakal premor. Prvi s polovice igrišča sicer krenejo nogometaši Olimpije, s stožiških tribun pa odmeva pesem vijoličnih navijačev, ki so tudi tokrat v velikem številu pripotovali v Ljubljano.

Že v deveti minuti bi poigravanje vratarja Olimpije Vodiška kmalu kaznoval borbeni Tavares, ki mu je že prestregel podajo, žoga pa je na koncu le končala v naročju vratarja Olimpije. V 14. minuti pa sledita dve izjemni obrambi Obradovića, ki je najprej s težavo posredoval po udarcu Klinarja, žoga se je odbila Benku na glavo, a je bil mariborski vratar tudi ob njegovem poskusu znova na mestu.

V 21. minuti sledi velika priložnost vijoličnih nogometašev. Lepo kombinirajo Pihler, Ogrinec in Vršič, po podaji slednjega pa se je Zahović nekoliko s strani znašel pred vratarjem Vodiškom, ki pa je udarec napadalca z nogo ubranil. V 40. minuti Vrhovec zaradi prekrška nad Kapunom prejme rumeni karton, že dve minuti za tem pa sledi tudi opozorilo na drugi strani. Pri Olimpiji si ga je prislužil Eleke.

V drugi polčas nesremenjeni enajsterici

Drugi polčas vijolični začnejo suvereno. Že v 48. minuti zatresejo mrežo domačih. Zahović je lepo poslal žogo za ljubljansko obrambo, kamor je stekel Vršič ter s strani lepo premagal vratarja Olimpije.

V 52. minuti vijolični zapravijo izjemno priložnost. Tokrat se je Vršič oddolžil Zahoviću s podajo, slednji pa je bil pred Vodiškom nenatančen. V 81. minuti pa preobrat.

Benko se je v kazenskem prostoru prebil pred Šulerja ter atraktivno preko glave izenačil. V 84. minuti znova zapreti, a se izkaže Obradović. Sledi hladna prha za vijolične. Benko v 85. minuti popelje Olimpijo v vodstvo. Predložek s strani je Obradović odbil v Benka, ki je žogo le še potisnil v mrežo.

V 89. minuti je poskus Vilerja z roba kazenskega prostora Vodišek obranil. Do konca tekme tako ostane rezultat v prid Olimpiji.

OLIMPIJA LJUBLJANA: Vodišek, Klinar, Mitrović, Zarifović, Jurčević, Bajrić, Kapun, Kirm, Eleke, Wobay (od 63. Avramovski), Benko. Klop: Šeliga, Baskera, Tijanić, Štiglec, Cretu, Alves, Avramovski. Trener: Safet Hadžić.

NK MARIBOR: Obradović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Vrhovec (od 66. Mertelj), Pihler, Ogrinec, Vršič, Tavares, Zahović. Klop: Cotman, Rajčević, Mertelj, Bohar, Ahmedi, Novaković, Bajde. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 0:1 Vršič (48), 1:1 Benko (81), 2:1 Benko (85)

Rumeni karton: Vrhovec (40), Eleke (42), Wobay (49), Vršič (64), Šuler (79)

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice