V ponedeljek se je nekaj tisoč ljudi zbralo na Kongresnem trgu v Ljubljani in pričakalo slovenske športne junake zadnjih tednov, v Slovenski Bistrici pa danes še posebej (znova) pozdravljajo štiri srebrne Bistričane.

Člani slovenske zmagovite ekipe, ki je na evropskem prvenstvu v odbojki osvojila srebrno medaljo, so kar štirje Bistričani - Tonček Štern, Žiga Štern, Alen Šket in Matic Videčnik. Junake evropskega prvenstva v odbojki so zato danes pozdravili še v Slovenski Bistrici, kamor so se odpravili tudi številni Mariborčani in drugi Štajerci.

Župan Ivan Žagar se jim je zahvalil za vse lepe trenutke v času evropskega prvenstva: »Prepričan sem, da ti dosežki niso naključni, da je za tem veliko odrekanja in dela, verjetno pa tudi podpora domačih. S tem ste zgled vsem mlajšim generacijam in verjamem, da se bo zanimanje za treninge v bistriškem odbojkarskem klubu še povečalo. Zadnje tedne pa se je tudi ime Slovenske Bistrice veliko slišalo v javnosti, za kar vam prav tako gre zahvala.«

Na čustvenem sprejemu so jih pozdravili številni prijatelji, znanci, na odru so se jim pridružili tudi starši. Srebrni odbojkarji so se navijačem še enkrat več zahvalili za vso podporo med evropskim prvenstvom v Ljubljani in Parizu.

Sicer pa se je današnjega sprejema v domačem mestu udeležil še peti odlični bistriški odbojkar Vid Jakopin, ki ga tokrat ni bilo v reprezentanci, se je pa poleti skupaj s Tadejem Boženkom izkazal na mivki.

Sprejem za četverico je v sodelovanju z Javnim zavodom za šport Slovenska Bistrica in Športno zvezo Slovenska Bistrica pred »staro telovadnico« pripravila občina Slovenska Bistrica.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice