Nogometaši Maribora so se danes dopoldne odpravili na slabih tri tisoč kilometrov zračne linije oddaljeno letališče v Reykjaviku. Marcos Tavares pred začetkom sezone optimističen, Milanič opozarja na drzne Islandce.

Vijoličaste jutri pozno zvečer po našem času na Islandiji čaka prva evropska preizkušnja. V Reykjaviku se bodo pomerili z Valurjem, kamor so se odpravili danes dopoldne.

Zahović poškodovan, Dervišević in Bajde izven kadra

Na seznamu potnikov je 21 igralcev. Vratarji Pirić, Handanović, Cotman, branilci Ivković, Rajčević, Peričić, Viler, Kolmanič, Milec in Klinar, vezisti Vrhovec, Pihler, Cretu, Hotič, Kramarič, Požeg Vancaš, Kotnik in Kronaveter ter napadalci Tavares, Mešanović in Mulahusejnović.

Zaradi poškodbe z ekipo niso odpotovali Luka Zahović, Felipe Santos in Luka Uskoković, medtem ko sta Amir Dervišević in Gregor Bajde ostala izven kadra. Poleg njiju sedeža na letalu niso dobili še Žugelj, Koblar, Ogrinec in Irgolič.

Tavares cilja na novo ligo prvakov

Pred letom z mariborskega letališča je pred sedmo silo stopil kapetan vijoličastih Marcos Tavares. »Danes se začne naša pot do lige prvakov. Trenirali smo dobro in zadnje pripravljalne tekme so pokazale, da smo na pravi poti,« je dejal najbolj priljubljeni Brazilec v Sloveniji.

Dotaknil se je tudi umetne trave na Islandiji, ki ima svoje posebnosti, a so se vijoličasti po besedah kapetana na to dobro pripravili.

»Fizično in mentalno smo dobro pripravljeni in gremo po zmago,« je še dejal Tavares, ki ima dober spomin na gostovanje v Islandiji pred dvemi leti, ko je zabil odločilen gol. Tekmeca sta si sicer različna, opozarja kapetan Maribora. »Valur ima fizično dobro ekipo, tudi v napadi so dobri, ampak mislim, da imamo mi več kvalitete.«

Islandci z močnim moštvenim duhom

Trener Darko Milanič je nasprotniku pripisal prednost zaradi podlage, na kateri se bo igrala tekma in tudi zaradi ritma tekem, v katerem je Valur. Izolčan na klopi Maribora opozarja, da avtsajderjev v današnjem nogometu ni več.

»Imajo neverjetni moštveni duh, živijo en za drugega. Imajo polno samozaupanja, hočejo pokazati kvaliteto. To je opozorilo za vse nas, da moramo tekmeca vzeti resno,« opozarja Milanič.

Doma je ostalo kar nekaj nogometašev, ob poškodovanih in mlajših nogometaših tudi Amir Dervišević in Gregor Bajde. »Doma jih je ostalo kar nekaj. Kader je relativno širok in odločitev je taka, da nekdo mora ostati doma,« je pojasnil trener Maribora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice