Foto: Jure Banfi
Po uvodnem tednu v domačem okolju so se nogometaši Maribora, skupaj s Celjani in Muraši, odpravili v tradicionalno turško bazo. Brez zapletov, žal, ni šlo.

Z mariborskega letališča se je vijol’čna odprava v sredinem dopoldnevu že desetič zapored napotila v Turčijo. Tokrat z več omejitvami, a ob doslednem izpolnjevanju protokola in vseh zahtevanih epidemioloških predpisih, pravijo v taboru vijoličastih.

A brez zapletov ni šlo. Na obveznem testiranju na covid-19 pred potjo so imeli pozitivne izvide Nemanja Mitrović, Mitja Pirih in Milan Vulović. Mitrović tako z okrevanjem ne bo nadaljeval ob predvideni oskrbi v Turčiji, štab za telesno pripravo bo brez Vulovića, največje prilagajanje pa čaka vratarje. 

Po besedah Nogometnega kluba Maribor je aktiviran načrt B in ob odsotnosti trenerja vratarjev bo v dogovoru strokovnega vodstva ter po Pirihovih navodilih uvodni del vratarskih treningov v Turčiji vodil Jasmin Handanović.

Na letalu so namreč lahko samo osebe z negativnim rezultatom testa.

»To velja kot pogoj za vstop v državo tudi za preostale udeležence ekip, ki bodo dopotovali v Turčijo in s katerimi se bomo pomerili na pripravljalnih tekmah, kar pa denimo ne velja za pripravljalne preizkušnje, ki bi bile v enakem obdobju organizirane na domačih tleh, tako da se bodo na pripravah znašli samo zdravi nogometaši in predstavniki klubov. Protokolu in vsem ukrepom za zajezitev novega koronavirusa v Turčiji sledijo na visokem nivoju,« še razkrivajo v Ljudskem vrtu. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Doma zaradi poškodb ostajata še Kenan Pirić in Denis Klinar, Martin Milec pa je še v dopinškem suspenzu. Rok Kronaveter je izpustil uvodni del, zdaj pa se vrača v delovni ritem.

Na seznamu potnikov so torej Ažbe Jug, Jasmin Handanović, Marko Pridigar, Ivo Sušak (vratar na preizkušnji), Špiro Peričić, Ilija Martinović, Aleks Pihler, Luka Uskoković, Luka Koblar, Žiga Obreht, Žan Kolmanič, Belmin Bobarić, Felipe Santos, Mutavčić, Vrhovec, Amir Dervišević, Alexandru Cretu, Jan Repas, Rudi Požeg Vancaš, Rok Kronaveter, Andrej Kotnik, Gregor Bajde, Marcos Tavares, Jan Mlakar, Aljoša Matko in Jasmin Mešanović.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Spomnimo. Mura, Maribor in Celje so letos združili moči glede odhodu na priprave v Turčijo. Sicer rivali na igrišču so na priprave odpotovali skupaj, z istim čarterjem in s tem tudi prihranili nekaj denarja.

Ob čarterskem letu je strošek ob predpostavki, da je letalo v celoti zasedeno, nižji, kot pa je to v primeru potovanja z rednimi linijami. Prav tako predstavlja let iz Maribora in v Maribor nižji strošek transferja in olajšan prehod na in iz letala. Seveda, pa je letos organizacija celotnih priprav večji zalogaj kot leta prej. Smo pač še vedno v času, ko svetu 'vlada' epidemija koronavirusa. 

Maribor bo v Turčiji odigral štiri pripravljane tekme. Belek bo vijol’čna baza do 1. februarja, ob vrnitvi v domovino pa sledi novo testiranje.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice