Konec priprav ob turški obali in vrnitev domov, a v nepopolni zasedbi. Osem članov vijol’čne odprave ostaja v Beleku v hotelski izolaciji.

Na čarterskem poletu iz Antalye v Maribor so se vijoličasti vrnili brez osmih predvidenih članov vijol’čne odprave.

V Beleku je izmed igralcev v hotelski izolaciji moral ostati Jan Mlakar, prav tako pa tudi člani strokovnega štaba Mauro Camoranesi, Andres Yllana, Saša Gajser, Miguel Enrique Albino, Victor Palacios, pomočnik športnega direktorja Marko Šuler in vodja logistike Janko Veselič.

Vračali se bodo postopoma, po preteku 10-dnevne karantene, ki je po epidemioloških pravilih predpisana ob zaznanih okužbah v Turčiji. 

Zapleti zdravstvenega stanja pri Yllani in Albinu

Ob tem pa iz Nogometnega kluba Maribor poročajo o dodatnem zapletu, ki pa je po njihovih besedah pod nadzorom. Pomočnik trenerja Andres Yllana je zaradi pljučnice moral v bolnišnico, njegovo stanje pa je stabilno in se dobro počuti. 

Kondicijski trener Miguel Enrique Albino pa je bil preventivno zaradi povišane telesne temperature prav tako sprejet v bolnišnico, vendar bo po opravljenem pregledu prepeljan nazaj v hotelsko izolacijo.

Testiranje po prihodu na letališče, nove okužbe?

Ob prihodu na mariborsko letališče je vse, ki so bili na pripravah v Turčiji najprej čakalo testiranje na koronavirus. Na uradne rezultate bo potrebno še počakati, neuradno pa naj bi bilo pri Mariborčanih tudi ob prihodu nekaj testov pozitivnih.

Brez osebnega stika je težko

So pa na klubski strani Maribora ravno v času, ko so nogometaši pristali v Sloveniji objavili pogovor s trenerjem Maurom Camoranesijem, ki je med tistimi, ki so zaradi koronavirusa ostali v Turčiji.

»Imeli smo veliko težav, najpomembnejše pa je, da smo jih uspeli reševati sproti in po prilagojenem načrtu na koncu vendarle odigrali tudi tri tekme, kar je bil osrednji cilj ob prihodu v Turčijo. Ne moremo oceniti priprav kot idealne, zaradi vmesnih nevšečnosti, razumljivo, celotno dogajanje ne gre opisati kot tisto, kar smo pričakovali, toda fantje so oddelali vse predvidene treninge in tisti, ki so bili na voljo za igro, so dobili tudi pomembne tekmovalne minute v tem obdobju,« je v telefonskem pogovoru iz Beleka za klubsko spletno stran povedal trener vijoličastih.

Enega najzahtevnejših izzivov je pomenilo pomanjkanje neposrednega stika, za moštvo in trenerja.

»Težko je delati na takšen način, na daljavo. Seveda kot trener ne pripravljaš le treningov, ampak potrebuješ tudi oseben stik z moštvom. Da vidiš vsak trenutek dogajanja, kako se počutijo igralci, da se pogovoriš tudi ob kakšni vaji med treningom, med akcijo na tekmi, na sestankih, analizah ali nasploh v hotelu. Odkar sem moral v izolacijo, je manjkala ta neposrednost, sodelovanje z moštvom, v tem pogledu nam je bilo delovanje oteženo. Vse, kar je pandemija povzročila na globalni ravni, velja tudi za nas. Ohranjanje razdalje, smo, žal, občutili tudi na takšen, najmanj prijeten način, a smo se znašli in poiskali nadomestne rešitve,« je še dejal.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Da se ne bo vse pometlo pod preprogo
V Turciji se ni moglo.

Starejše novice