Minuli vikend je na Vrhniki potekalo tekmovanje v powerliftingu. Kdo je najmočnejši?

Z utežmi se je pomerilo 87 tekmovalcev, od tega 27 žensk in 60 moških. Naslov absolutne državne prvakinje v disciplini klasični troboj moči je ubranila Nuša Železnik.

Med moškimi je absolutno zmago prvi slavil Urban Mur, ki je bil tudi zmagovalec v disciplini klasični potisk s prsi. Absolutne zmage v tej disciplini se je med ženskami veselila Anja Kunstelj.

Ajda Kunstelj (Foto: Pia Klančar)

Pomerili so se v dveh disciplinah

Tekmovalci v powerliftingu se merijo v dveh disciplinah: troboju moči in potisku s prsi. Med tem ko gre pri slednji za tekmovanje v dvigu bremena s prsi, tekmovalci v prvi disciplini tekmujejo v seštevku najboljših poskusov treh različnih dvigov uteži: počepa, potiska s prsi in mrtvega dviga, so sporočili iz Powerlifting zveze Slovenije.

V skupni razvrstitvi, kjer se upoštevajo točke, ki predstavljajo relativno moč posameznika glede na telesno težo, je 21-letna Nuša Železnik (PLK Polzela) z 90,71 osvojenimi točkami prehitela zasledovalko Katjo Babič (87,13 točk, KDU Olimpija Ljubljana) in tako uspela obraniti naslov državne prvakinje.

Katja Babič (Foto: Pia Klančar)

Med moškimi je bilo po izenačenem počepu z razlikami po le nekaj točk v tesnem boju za skupnega zmagovalca pet tekmovalcev. Izkušeni Urban Mur je v nadaljevanju pri potisku s prsi ustvaril prepričljivo prednost, ki jo je s solidnim mrtvim dvigom uspel obdržati. Z zbranimi 96,26 točkami je tako prvič slavil naslov državnega prvaka v troboju moči.

Urban Mur (Foto: Pia Klančar)

Med klubi vodilna Olimpija

V seštevku klubov po prvi tekmi sezone prepričljivo vodi Klub dviganja uteži Olimpija Ljubljana (259 točk), v boju za drugo mesto sta pretekla prvaka Društvo za naravni bodybuilding (132 točk) in Športno društvo Thorium Maribor (119 točk).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice