9. Europarkov kolesarski maraton je v soboto združil številne športne navdušence, zbrana sredstva so podarili Zvezi prijateljev mladine Maribor.

V sončnem sobotnem popoldnevu je že 9. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton združil številne športne navdušence, ki so imeli na voljo sedem različnih kolesarskih poti po Mariboru in okolici. Namen dogodka je bil združiti kakovostno preživet rekreativni dan v naravi in ponuditi pomoč otrokom in mladostnikom v regiji.

Najlažja mariborska pot je potekala ob reki Dravi, ki je bila namenjena družinam z majhnimi otroki. Najzahtevnejša pot pa je bila dolga kar 45 kilometrov s skupnim seštevkom 480 metrov vzponov. Pot se je raztezala čez vasi in mesta v okolici Maribora, ki jim je skupna slikovita narava s čudovitimi vinorodnimi griči.

Dobrodelni namen

Udeleženci kolesarskega maratona so kolesarli za pomoč otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin. Zbrali so 1000 evrov sredstev, ki so jih predali Zvezi prijateljev mladine Maribor. »Europarku in vsem kolesarjem smo močno hvaležni za tako lepo gesto. Donacija, ki smo jo prejeli, bo namenjena projektu Omogočimo sanje, s katerim pomagamo otrokom in mladostnikom, ki so nadarjeni na izbranem področju, prihajajo pa iz socialno šibkih družin. Skozi tabore tako razvijamo njihovo nadarjenost in delamo na izpolnitvi njihovih najvišjih potencialov, s čimer zagotavljamo enake možnosti za razvoj talentov vseh otrok, ne glede na materialni status njihovih družin. Iskrena hvala vsem za podporo našega dela in projektov,« je povedal Saša Mikić, predsednik ZPM Maribor.

Ob predaji donacije je Simona Mandl, center managerka Europarka, z zadovoljstvom dejala: »V Europarku se zavedamo težav in izzivov naše družbe, na katere opozarjamo tudi skozi nekatere svoje projekte in pomagamo organizacijam, ki že leta nesebično pomagajo na tem področju. Ena takih organizacij je nedvomno ZPM Maribor, ki neposredno lepša prosti čas in razvija nadarjenost na stotine otrokom in mladostnikom ter krepi njihov glas, ko to najbolj potrebujejo.«

Foto: Bojan Mihalič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice