Foto: Jure Banfi
Z energijo Ljudskega vrta nam lahko uspe, pravijo v Ljudskem vrtu pred velikim četrtkovim izzivom.

V Ljudskem vrtu so opravili uradni trening še z zadnjim preizkušanjem predvidenih smernic v igri, ki so jih - kot pravijo - razdelali do podrobnosti. 

Misija, kako nadomestiti zaostanek dveh golov iz Stockholma, je zahtevna, a uresničljiva, dodajajo.

»Z nestrpnostjo pričakujemo tekmo. Opazna je popolna osredotočenost, ogromna želja. Obstaja obžalovanje zaradi slabše predstave v Stockhmolmu, smo pa se hitro pobrali in pokazali že proti Domžalam smer, v katero si želimo. Preračunljivosti ne bo, od prve sekunde bomo šli na glavo in verjamem, da skupaj z našimi navijači lahko odigramo top tekmo, pridemo do podviga ter preobrata,« pred velikim izzivom pravi trener vijoličastih Simon Rožman.

Velik test za prenovljeno ekipo sledi že v zgodnji fazi sezone, kako najti ravnovesje med stopnjevanjem pritiska in kontinuiranem napadanju v lovu na rezultat?

»Dvoboj bo specifičen, tekmeci so v naletu, imajo štiri zmage in en remi v zadnjih petih tekmah. Na njihovo agresijo moramo odgovoriti z našo agresijo. Bolj kot z zaostankom se ubadamo s seboj, z našo igro. Moramo biti na svojem nivoju in dogovorjeno strategijo prenesti na igrišče. Želimo si biti podobni kot proti Domžalam ali na nekaterih pripravljalnih tekmah. Iz treninga v trening se zadeve izboljšujejo, nasprotnik je kakovosten, naloga je zelo zahtevna, a je naša želja pokazati, kje so naše meje,« dodaja trener.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Kakšno je stanje v moštvu?

»Vsi igralci so zdravi, tudi Žugelj je od ponedeljka znova z nami in vadi s polno obremenitvijo. Verjamem, da bomo izbrali najprimenejšo enajsterico. Dilem pri sestavi moštva ni, zadeve so zastavljene. Ni pomembno le, kdo bo začel, ampak je pomemben celoten načrt, kako bomo dodajali nove moči, ko bo čas za menjave,« še pojasnjuje Rožman.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

O utripu slačilnice pred povratnim dvobojem s Hammarbyjem Aleks Pihler, dvakratni strelec na nedeljski tekmi: »Ta vloga mi omogoča več sodelovanja v napadalnih akcijah in več priložnosti, ki jih skušam izkoristiti. Veseli me, da sem prispeval delež, toda najbolj pomembno je, da smo zmagali in poskrbeli za dodatno spodbudo. Predvsem prvih 45 minut proti Domžalam je bilo odličnih. To je lahko tudi recept za četrtek.«

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

»Nimamo najboljšega izhodišča, toda z energijo Ljudskega vrta, s pomočjo navijačev verjamemo, da nam lahko uspe. Ta naboj pred evropskimi tekmami je v Mariboru vedno opazen. Kar se dogaja zadnje dni, je le še eden v nizu dokazov, da mesto živi s klubom. Da si vsi skupaj močno želimo, da nam uspe. Očitno se tudi navijači zavedajo, da smo na novi poti. S pozitivno naravnanostjo nam stojijo ob strani in verjamejo v ekipo,« še dodaja Pihler.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

danes do 17:00 pa prodanih samo 2500 kart hahaha, še vedno je na srečo ogromno folka ki se ne bo šlo tega PCR NATEGA pod nobenim pogojem

Starejše novice