FOTO: Športna zveza Maribor
V Mariboru so se nocoj znova poklonili najboljšim športnikom v letu 2020. Naj športnika Maribora za leto 2020 sta postala Monika Hrastnik in Ivan Trajkovič, kdo pa je slavil v preostalih kategorijah?

Z dogodkom Športnik Maribora, ki ga prireja Športna zveza Maribor, so se danes na Rotovškem trgu ponovno poklonili največjim športnim uspehom preteklega leta. 

Perspektivna športnica leta je postajala gimnastičarka oziroma telovadka Zala Bedenik, perspektivni športnik pa smučar Rok Ažnoh, priznanje jima je podelil Silvester Lipovšek, predsednik strokovnega sveta Športne zveze Maribor.

V kategoriji invalidskih športov je kot ekipa leta 2020 slavila ekipa Društva gluhih in naglušnih Podravja v šahu za doseženo tretje mesto na državnem prvenstvu v šahu, športnica leta v kategoriji invalidskih športov je postala Dragica Šernek, ki je med drugim osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu v steznem kegljanju, športnik leta prejšnjega leta v kategoriji invalidskih športov pa je postal Robert Debevec, ki je osvojil prvo mesto na državnem prvenstvu gluhih v badmintonu. Nagrade jim je podelil Vasja Cimerman, podpredsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor.

Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor, sta podelila naslednjo kategorijo nagrad. Tako sta Nik Krebs in Jaka Čas slavila v kategoriji ekipa leta v individualnih športnih panogah, gre za veslača kategorije dvojec brez krmarja. Nagrado sta si prislužila za osvojeno tretje mesto na evropskem članskem prvenstvu do 23 let.

FOTO: Športna zveza Maribor
FOTO: Športna zveza Maribor
FOTO: Športna zveza Maribor

Odbojkarice in nogometaši naj ekipi prejšnjega leta

Trenerka leta je postala Maja Šarac, ki je trenerka plavanja, tudi olimpijcev, ki letos potujejo v Tokio, Katje Fain in Martina Baua.

V kategoriji ženske ekipe leta 2020 so slavile odbojkarice OK Nova KBM za osvojeno prvo mesto v Pokalu Slovenije. Moška ekipa prejšnjega leta pa je postala nogometna ekipa NK Maribor.

FOTO: Športna zveza Maribor

Naj športnika Maribora Monika Hrastnik in Ivan Trajkovič

V glavni kategoriji športnice leta, so slavile, in sicer na tretjem mestu smučarka Ilka Štuhec, na drugo mesto se je zavihtela judoistka Metka Lobnik, naj športnica leta Maribora pa je postala Monika Hrastnik, ki si je naziv prislužila za osvojeno tretje mesto na članskem svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v disciplini spust Leogang.

V kategoriji najboljšega športnika leta je tretje mesto osvojil smučar Boštjan Kline, drugo mesto plavalec Marin Bau, sedemkratni državni prvak, ki že jutri potuje na olimpijske igre v Tokio, naj športnik Maribora pa je postal tekvondoist Ivan Trajkovič, ki prav tako kmalu potuje v Tokio.

FOTO: Športna zveza Maribor
FOTO: Športna zveza Maribor
FOTO: Športna zveza Maribor
FOTO: Športna zveza Maribor
FOTO: Športna zveza Maribor

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

Če ne bi bilo alkohola
bi bilo vse v redi

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

maš ti moj kurec lepše noge
sama kost in koža
in krive so da lahko z njimi
bika jahaš

pohorskisvizec (nepreverjen)

vcasih ko sem jaz bil še mlad
so bile babe pa ja lepše

Starejše novice