Odbojkarji Maribora so v Dvorani Tabor s 3:1 premagali goste Triglava iz Kranja.

Odbojkarji OK Maribor so v tekmi 6. kroga 1. DOL za moške v Dvorani Tabor pred 150 gledalci s 3:1 premagali Triglav Kranj.

Mariborčani so tekmo odlično odprli in hitro povedli s sedmimi točkami prednosti. V nadaljevanju se Kranjčani kljub boljši igri niso uspeli približati, za tem pa sta se pri Mariboru razigrala Tomaž Horvat in Vasja Plesec, ki sta poskrbela, da so prvi niz zanesljivo dobili domači.

Drugi niz je bil bolj izenačen, gostje so bili uspešni predvsem v bloku in na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, sredi niza pa so vodili za tri. Gostje so vodili že z 18:13, domači pa so se v zaključku drugega niza približali zgolj na točko (21:22), a do preobrata ni prišlo.

Odbojkarji Maribora so po izgubljenem nizu odločno odigrali tretji niz, v katerem so vodili od začetka do konca. Mariborčani so bili boljši v vseh segmentih igre, še posebej so blesteli z učinkovitostjo v napadu in z uspešnimi bloki. Tudi četrti niz so domači začeli dobro in odločno ter tako držali vse niti v svojih rokah. Gostje so se pred končnico približali na dve točki (20:18), a so v prelomnih trenutkih Mariborčani pokazali izvrstno igro in tako osvojili niz ter tudi tekmo.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice