Foto: Jure Banfi
Mariborčani so v tretji tekmi finalne serije državnega odbojkarskega prvenstva izsilili četrto tekmo. V dvorani Tabor so s 3:2 premagali ACH Volley in podaljšali serijo, ki še zdaleč ni končana.

Mariborski odbojkarji so s trdo in borbeno igro po težkih petih nizih slavili v tretji tekmi finala državnega odbojkarskega prvenstva.

Mnogi so pričakovali, da bo tekma že zaključena in bo prišlo do tako imenovane 'metle', toda Mariborčani se niso predali.

Foto: Jure Banfi

Vsa ekipa je odlično odigrala tekmo, predvsem pa je vredno omeniti dva ključna igralca, Roka Možiča in Ukrajinca Jevgenija Kisiljuka, ki sta imela izjemno predstavo. Rok Možič je dosegel 26 točk, Jevgenij Kisiljuk pa 20 točk. 

Največjo razliko so naredili v bloku, kjer so skupno dosegli 13 točk, nasprotnik pa zgolj 6.

Foto: Jure Banfi

Na tej tekmi so slavili s 3:2 (33:35, 25:16, 25:22, 23:25, 15:11) in uspešno odščipnili Ljubljančanom prvo tekmo. Šlo je za dokaj izenačeno igro, najbolj zanimivi je bil prvi niz, ko so igrali vse do 35. točke. V maratonskem nizu pa so ubranili nekaj zaključnih žog, kjer je nato niz pospravil Matek Kök.

Foto: Jure Banfi

Več sreče je bilo opaziti v naslednjih nizih, ko so odbojkarji Maribora nanizali dva zaporedoma. Zmaji so slabše posredovali na sprejemu in po šestih zaporednih točkah Maribora, so dobili tretji niz.

V četrtem nizu je prišlo do podobne slike, ko so odbojkarji ACH Volleya zapravili vodstvo z 19:16. Prišlo je do izenačenja na 20:20, toda Ljubljančani so izkoristili napake in s 23:25 osvojili četrti niz.

Foto: Jure Banfi

V petem nizu je ves čas pobudo imel Merkur Maribor, ki so brez težav odpravili tekmo in podaljšali serijo. Skupni rezultat v nizih so Mariborčani znižali na 1:2, zato upanje, da vrnejo celotno serijo, ostaja. Naslednja tekma bo ponovno v Tivoliju v petek.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

nič hudega bo konec pač v tivoliju na četrti tekmi, ach je boljši in ne morejo jim nič

Bbahahha (nepreverjen)

Gremo Maribor!!

Košarkarica (nepreverjen)

pa naj vsaj odbojka preseneti če že nogomet peša

Starejše novice