Foto: Jure Banfi
Z Letališča Edvarda Rusjana Maribor je vijoličasta četa ob 10. uri poletela v Erevan na povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij tretjega evropskega klubskega tekmovanja konferenčne lige.

Zaradi prilagajanja na vremenske razmere mariborski nogometaši na prizorišče povratnega dvoboja prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo potujejo že dva dni pred tekmo.

Povratna tekma v armenskem Erevanu bo v četrtek, ob 18.00.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Na seznamu potnikov in tudi kandidatov za nastop prvič tudi Marko Alvir

Med kandidati za nastop je 23 igralcev. Na seznamu potnikov so tako Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Martin Milec, Ilija Martinović, Robert Voloder, Vid Koderman, Blaž Vrhovec, Gal Gorenak, Jan Repas, Nino Žugelj, Rudi Požeg Vancaš, Žan Vipotnik, Mirko Mutavčić, Nemanja Mitrović, Gregor Sikošek, Aleks Pihler, Rok Maher, Rok Kronaveter, Marko Alvir, Danijel Šturm, Aljoša Matko in Rok Sirk.

V primerjavi s kadrom za prvo tekmo je zraven Marko Alvir namesto Andreja Kotnika, kot tretji vratar na pot tudi Samo Pridgar. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Spomnimo. Vijoličasti so na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za novoustanovljeno konferenčno ligo premagali armenski Urartu z 1:0, mrežo gostov pa je v Ljudskem vrtu zatresel Nino Žugelj.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Rožman: »Vsi igralci so zdravi in gremo na pot s pravim optimizmom«

»Izhodišče s prve tekme ničesar ne spreminja, čaka nas zahtevno gostovanje proti nasprotniku, ki igra zelo disciplinirano, strnjeno in z malo tveganja. Osredotočeni pa smo predvsem nase, za nami je dober delovni teden, z uspešno izpolnjenim načrtom. Vsi igralci so zdravi in gremo na pot s pravim optimizmom,« o armenski misiji za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor pravi trener vijoličastih Simon Rožman.

Na seznamu potnikov in tudi kandidatov za nastop je prvič tudi Marko Alvir: »Opravil je priprave, fizična pripravljenost ni vprašljiva. V Mariboru nismo želeli tvegati zaradi poznega prihoda, predvidene moštvene taktike. Je pa Marko potrdil kvaliteto in bo med kadidati za nastop na četrtkovi ter naslednjih tekmah.«

En teden več treningov z ekipo ima za seboj tudi Nemanja Mitrović: »Nemanja je pokazal, da je poškodba pozabljena. V prihodnjih tekmah s kvaliteto in izkušnjami lahko prispeva svoj delež ter bo ekipa samo še boljša.«

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Po več kot desetletju prvič na evropsko gostovanje brez Tavaresa

»Kot smo rekli, Marcos Tavares je podaljšana roka in bo v veliko pomoč med sezono. Zdaj pa potrebujemo vse igralce, ki so na maksimumu pripravljenosti, saj nas v sopari čaka fizično izjemno zahtevna tekma. Izkušnje so pomemben dejavnik, toda usmeritev je z namenom, da pošljemo na igrišče tiste posameznike, ki so v določenem trenutku v najboljšem stanju,« je novo dejstvo Maribora komentiral Rožman. 

Kaj je mogoče popraviti, spremeniti glede na prvih 90 minut v Ljudskem vrtu? »Tranzicije so bile prepočasne, imeli smo dovolj prostora, da bi iz protinapadov prihajali do večjega števila zaključkov. To je tisti taktični segment, ki je manjkal. Imamo še nekaj rezerv pri prekinitvah in na tem bo poudarek. Pričakujemo, da gostitelji ne bodo veliko odstopali od svojega načrta. Pripravljeni smo, da bo moštvo Urartuja v lovu na zaostanek moralo poseči po nekoliko večji meri tveganja, vsaj v poznejši fazi tekme, mi pa bomo osredotočeni nase in iskali svojo pot do njihove mreže. Skušali bomo zabiti gol, zmagati. Cilj je napredovanje,« je jasen trener.

Priprave so bile temeljite, z upoštevanjem vseh spoznanj. Tudi celjskih iz lanske sezone: »Slišala sva se tudi z Dušanom Kosičem, saj so Celjani v prejšnji sezoni igrali z Araratom. Pri armenskih moštvih gre za podobna načela glede organizacije igre, ne gre pričakovati, da bi tekma 'zdivjala', postala nenadzorovana. Toda smo mlada ekipa v izgradnji in se moramo osredoočiti predvsem nase.«

Pri upoštevanju vseh okoliščin so svoje dodale tudi vremenske razmere: »Gremo prej zaradi logistike dolgega potovanja. Pričakovali smo tudi hudo vročino, a naj bi napovedih v prihodnjih dneh temperature nekoliko padle, kar je pri njih prava redkost v tem obdobju. Glede na razmere je zelo pomembno prilagajanje, zato odločitev, da gremo na pot že v torek in opravimo na prizorišču dva treninga pred tekmo.«

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Na prvi sliki vidim Šalco? Sigurno Rožman podcenjuje nasprotnika pa bo Šalca igral kot zadnji brezvezni.

Viola (nepreverjen)

Upam da premagajo te Armence čeprav forma slabo kaže.

zeleni zmaj (nepreverjen)

res me je presentlo ,da so tko mb kot domŽALE zmagal 1-0,vendar očitno nihče več v evropi ne more zmagat zlahka...srečno želim mb...ne razumem pa filozofije :max taylor primer...rekli so,da ga rabijo takoj v top formi,a ker ni biu ,mu niso dali pogodbe..a niso rekli da je rožman razvijalec talentov? p.s.to ni provokacija ampak želim odgovor in Vaš pogled na situacijo..lp

SLO (nepreverjen)

Ajde zeleni zdaj gremo navijat za Muro. Korak po korak.

In reply to by zeleni zmaj (nepreverjen)

Starejše novice