FOTO: Jure Banfi
V 14. krogu 1. DOL za moške sta se srečali ekipi Maribora in Hoč. S 3:2 (-20, -17, 16, 24, -12) so se zmage na lokalnem derbiju veselili Mariborčani.

Včeraj so se na lokalnem derbiju v Dvorana ŠD Tabor v Mariboru pred 600 gledalci pomerili ekipi iz Maribora in Hoč, tekmo pa sta sodila Sanja Miklošič in Franc Mesarič.

Maribor: Mori, Plninšič 2,  Mulec 8, Detela 18, Koblar, Možič 22, Donik 14, Uremovič 12, Virtič, Kovačič, Herman, Hafner, Košenina (L), Križman (L).

Hoče: Cafuta 12, Crnjanski 19, Šijanec 13, Drvarič, Špindler 1, Lobnik, Franc 2, Berglez, Šikanič 2, Filipaš 15.

Tekma se je začela s pobudo Mariborčanov, nato pa so gostje iz Hoč ujeli priključek ter povedli z 11:9, zato je Sebastijan Škorc takoj posegel po odmoru. Po njem so domači, ki so naredili manj lastnih napak v tem nizu, spet prišli do vodstva. Trener Hoč Miran Merkuš je pri zaostanku njegove ekipe s 23:20 z odmorom poizkušal rešiti niz, a se je ta z asom Jerneja Detele končal s 25:20 v korist Maribora.

V drugem nizu smo bili takoj priča odličnemu začetku Maribora, ki si je zagotovil vodstvo s 7:3. Gostujoča klop je reagirala s prvo prekinitvijo. Pri rezultatu 15:10 je Merkuš zahteval že drugi polminutni odmor, a se mu slednji ni obrestoval, saj so domači s pametno igro niz pripeljali do konca ter ga osvojili z 25:17.

V tretjem nizu so gostje na začetku prevzeli pobudo ter povedli s 7:3, kar je bil dober razlog za odmor na zahtevo domačega stratega. Takoj po prekinitvi sta sledili dve zaporedni napaki Filipaša in že je kazalo, da so domači ujeli priključek. A Mariborčani so si nato privoščili nekaj napak, razlika v korist Hočanov pa je le še naraščala. Gostje so niz, v katerem so naredili manj napak od Maribora, dobili s 25:16.

Četrti niz se je začel bolj izenačeno kot prejšnji, Hočani pa so nato bolj drzno nadaljevali ter pri prvem odmoru vodili z 11:8.  Po njem je četa Sebastijana Škorca ujela priključek, a je sledilo nekaj napak in Hočani so bili znova v vodstvu. Na sceno je zatem stopil kapetan domačih, Jernej Detela, ki je postregel z odličnimi začetnimi udarci ter poskrbel za napeto končnico. V njej so bili bolj zbrani igralci Hoč ter osvojili niz s 26:24.

Odločilni peti niz so bolje odprli gostje, ki so ob menjavi strani igrišča vodili z 8:5. Nato so Mariborčani prestavili prestavo višje ter napravili preobrat, v napeti končnici se jim tokrat roka ni zatresla in niz so na koncu dobili s 15:12.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)
Košarkarica (nepreverjen)

Odlična tekma!

Navijac (nepreverjen)

Mb sami domaci pubeci....hoce so vceraj pokazale da se da.... do sedaj razocaranje sezone...imajo dva tujca-enega ze zamenjali-,ki sigurno nista zastonj..super publiko in pogoje...kako pa so se liotili sezone in kadriranja pa naj sami resijo ker sedaj se vidi da se da igrat in bit konkurencen....rezultata zal ni....upam da obstanejo in da bodo polne dvorane tako v mb kot v hocah

Starejše novice