Foto: Jure Banfi
Rokometaši mariborskega Branika so na včerajšnji tekmi 2. kroga lige NLB premagali Koper 2013 s 23:20 (12:9).

Po zmagoslavju v Dobovi so Mariborčani na kolena v svojem Taboru položili še tekmece iz Kopra, za katere je bila tekma v štajerski prestolnici šele prva v ligi NLB, saj so svojo uvodno proti Celjanom izpustili zaradi obveznosti v prvem krogu pokala EHF. Primorska zasedba je medtem že izpadla iz mednarodne scene, zanjo je bila tekmica iz švicarskega iz Schaffhausna enostavno previsoka ovira.

Tekmo v Mariboru so sicer dobro odprli, v 15. minuti imeli dva gola prednosti (6:4), nato pa so na igrišču zagospodarili domači rokometaši in si v 24. minuti prvič na dvoboju priigrali dva gola prednosti (10:8), na velik odmor pa se podali z bolj izrazito prednostjo (12:9), poroča STA.

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so vse dvome o zmagi razrešili sredi drugega polčasa. V 43. minuti so povedli za šest golov (19:13), lepe prednosti pa do konca tekme niso zapravili. V mariborski ekipi sta bila najbolj učinkovita Stefan Žabić z osmimi in Niko Medved s štirimi zadetki, v koprski pa Grega Krečič in Adam Bratkovič s petimi goli.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 19. septembra, gostovala pri Celju Pivovarni Laško, koprska pa bo v soboto, 22. septembra, gostila Ribnico Riko.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice