Na prvi izmed treh zaporednih tekem na Ljudskem vrtu smo se danes nadejali športnega spektakla med Mariborom in Krškim – in to upravičeno.

Na današnji tekmi na domačih tleh so naši prepričljivo premagali nasprotno ekipo Krškega z izjemnim rezultatom 4:0. Za gole naših so poskrbeli štirje napadalci, ki so že v prvem polčasu poskrbeli za kar štiri zadetke na gol. Publika je danes norela ob golih vijoličnih; Zahovića, Vršiča, Tavaresa in nazadnje še Sallaicha

Najprej en gol, potem drugi ….

Na tekmi, ki se je začela petnajst čez osmo, so naši z neverjetno vnemo po že petnajstih minutah pokazali zobe. Mladi strelec Luka Zahovič je našim priboril prvi gol in vse tribune Ljudskega vrta spravil na noge. Marcos Tavares, ki je žogo odvzel gostujočim branilcem, je s podajo Zahoviču pravočasno ukrepal. Slednji ni okeval, saj mu je hitro uspelo zadeti desni zgornji kot gola.

Pa še tretji, in četrti

Že čez nekaj minut smo dočakali ponovni gol naših. Za slednjega je po udarcu Tavaresa poskrbel Dare Vršič. Množice so vršale, goli pa kar niso ponehali. Vršič in Tavares sta si nekaj trenutkov kasneje izmenjala uslugo, ko je Vršič natančno podal, Tavares pa gol spretno zabil z glavo.

Nekoliko pred prvim polčasom so Mariborčani po seriji prav domiselnih potez poskrbeli še za četrti gol. Za slednjega je po podaji Vršiča iz kota po tleh pa vse do kazenskega prostora na koncu poskrbel Sallaich, ki je natančno zadel levi spodnji kot.

Kljub prepričljivi zmagi naši zamudili tri priložnosti

Naši so bili na večji preizkušnji le enkrat, to je v 44. minuti, ko je Dangubič žogo ciljal na nasprotni kot, a jo je Handanović spretno odbil. Sicer so naši na današnji tekmi zamudili tri priložnosti, a vseeno prepričljivo zmagali. 

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice