Foto: Jure Banfi
Odbojkarji Merkur Maribora so se brez praske prebili v četrtfinale Pokala Slovenije. Štajerci so v domači dvorani Tabor s 3:0 ugnali ekipo Fužinarja.

Državni prvaki v osmini finala pokalnega tekmovanja niso dovolili presenečenja. Dvoboj z ekipo Ravenčanov, vodilno zasedbo v 1.B DOL, se je končal po treh nizih.

»Presenečenja ne sme biti, saj gre za ekipo iz 1.B lige, zato bomo odigrali suvereno in začeli pot do finala pokala,« je že pred dvobojem napovedal Tit Kovačič, ki se je s soigralci držal povedanega.

Štajerci so se s suvereno pokalno zmago pobrali po sobotnem porazu, ko so na domačem parketu izgubili v ponovitvi velikega finala minule sezone državnega prvenstva. 

ACH Volley je po tem, ko so Mariborčani dobili prvi niz, dobili naslednje tri, za gostitelje pa sta bila še posebej boleča zadnja dva, ki su jo izgubili na 15. in 17. točki.

FOTO: Jure Banfi

Najtesneje v drugem nizu

Tokrat se je podobno godilo Ravenčanom, ki v dvoboju z aktualnimi državnimi prvaki niso imeli pravih možnosti. Mariborčani so že v prvem nizu pokazali jasen cilj in ga dobili z rezultatom 25:16.

Bolj tesen je bil drugi niz. Gostje so vodili že z 11:15, a so se varovanci Sebastjana Škorca zbrali in po preobratu povedli z 18:17. 

Mariborčani so nato pobegnili na 23:20, a so se žilavi Korošci približali na zgolj točko zaostanka. Drugo zaključno žogo je po znižanju Vasje Plesca, nekdanjega člana Maribora, izkoristil Žiga Dornik, Maribor pa je niz dobil s 25:23.

Tretji niz je postregel z novo gladko zmago gostiteljev, ki so se hitro odlepili na 7:3. V nadaljevanju so Ravenčane držali na varni razdalji, tretji niz pa se je po servisu Roka Bračka končal s 25:17.

Aktualni državni prvaki v soboto, v šestem krogu državnega prvenstva, gostujejo v Novem mestu.

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Košarkarica (nepreverjen)

Škoda za poraz z ACHjem!

Starejše novice