FOTO: Jure Banfi
Državnega prvaka v odbojki za ženske bo odločila peta tekma. GEN-i Volley je namreč na četrti tekmi finala v dvorani Lukna gladko s 3:0 premagal domači Nova KBM Branik in izid v zmagah izenačil na 2:2.

Potem ko so Mariborčanke zmagale na uvodnih dveh tekmah (3:2 in 3:0), so Novogoričanke v petek pred svojimi navijači z zmago s 3:1 podaljšale finale ter zdaj v uri in 25 minutah izsilile še peto srečanje. Če je bilo še nekaj dni nazaj videti, da se bodo odbojkarice Nove KBM Branika zanesljivo veselile svojega 16. naslova državnih prvakinj, je njihov položaj zdaj veliko slabši. Novogoričanke so v tem trenutku v psihološki prednosti.

Finale, četrta tekma: 
Nova KBM Branik - GEN-i Volley 2:2
0:3 (-11, -23, -18)
1.000 gledalcev; Mlakar 24, Bezsonova 9, Sobočan 4; Blažič 14, Ščuka 13, Lipicer Samec 10, Ferlinc 9, Grudina 8.

FOTO: Jure Banfi

GEN-i Volley je do druge zmage prišel na krilih odličnih servisov, zelo dobre predstave v obrambi, v polju je spet blestela prosta igralka Patrizia Zampedri, v napadu pa je tokrat veliko vlogo odigrala Tina Lipicer Samec. Gostiteljicam je povsem odpovedal sprejem.

Še posebej to velja za prvi niz, v katerem so Mariborčanke pred približno 1.000 gledalci vodile s 6:5, a so jih nato povsem dotolkli servisi Pie Blažič, ki je s štirimi asi in s še nekaj odličnimi začetnimi udarci poskrbela za devet zaporednih točk. Njeno serijo je zaustavila Anastazija Bezsonova, ki pa je takoj zatem s servisne črte poslala žogo v mrežo, vodstvo pa je s petim asom novogoriške ekipe povišala Tina Grudina. Ko sta Nuša Ferlinc in Lana Ščuka z dvema zaporednima blokoma povišali prednost na 9:21, je bilo že jasno, da domače prvega niza ne morejo več rešiti (11:25).

FOTO: Jure Banfi

So pa v drugem pokazale veliko boljšo igro. Razpoložena Iza Mlakar in njene soigralke so imele stvari v svojih rokah vse do izida 18:14, nato pa je znova sledila serija točk gostujočih odbojkaric. Po servisih Lipicer Samčeve so prišle do sedmih zaporednih točk, Mariborčanke so izid še enkrat izenačile, po točki Bezsonove povedle s 23:22, toda nato so se jim zatresle roke. Mlakarjeva bi lahko svoji ekipi zagotovila dve zaključni žogi, a je bila nenatančna, na drugi strani je svoji ekipi priložnost zagotovila Blažičeva, Novogoričanke pa so že prvo priložnost tudi izkoristile (23:25).

Psihološka prednost je bila tako občutno na njihovi strani, v tretjem nizu so jo tudi izkoristile. Povedle so s 7:4, Štajerke so enkrat prišle do izenačenja, izid 10:16 pa je že napovedal, da bo o prvaku morala odločati peta tekma. Domačim se je po asu Mlakarjeve še uspelo približati na 16:19, toda z odličnimi servisi je odgovorila Zala Zbičajnik. Lipicer Samčeva je zagotovila gostjam prvo zaključno žogo, drugo je nekoliko pozneje izkoristila Blažičeva (18:25).

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Blagoreceno...zal ni slo....

Košarkarica (nepreverjen)

Slike tega fotografa pa so vedno odlične, res neverjetne.

Starejše novice