Foto: Jure Banfi
Odbojkarice Nove KBM Branika so tudi na drugi tekmi finala ugnale GEN-I Volley. Na domačem terenu so bile boljše s 3:0 v nizih in so le še zmago oddaljene od novega naslova.

Mariborčanke bodo imele prvo zaključno žogo za že 16. naslov državnih prvakinj v petek v Novi Gorici. Na prvi tekmi finala so imele odbojkarice GEN-I Volleyja v dramatičnem obračunu na domačem terenu v odločilne petem nizu že zanesljivo prednost, a je vrsti Bruna Najdiča uspel preobrat. Če je imel Najdič po prvi tekmi še nekaj pripomb na igro svojih varovank, je bil lahko z drugim obračunom izjemno zadovoljen. Odigrale so praktično brez napak in v večjem delu ni bilo videti, da igrajo z najboljšo ekipo rednega dela. Odlične so bile prav v vseh elementih.

Zagotovo pa je bila odločilna končnica drugega niza, pred katero je GEN-I Volley nadoknadil visok zaostanek osmih osmih točk (9:17), izenačil na 22:22, a sta nato reči v svoje roke vzeli odlični Iza Mlakar in Anastazija Bezsonova, ki sta svoji ekipi zagotovila vodstvo z 2:0.

V tretjem nizu je bila premoč Mariborčank še bolj izrazita kot v prvem, tako da ni bilo dvoma, da se bodo veselile druge zmage. Nekaj težav so imele le pri postavljanju pike na i, po izidu 24:7 so namreč gostjam dovolile nekaj lepotnih popravkov poraza.

NOVA KBM BRANIK - GEN-I VOLLEY 3:0 (13, 23, 10)

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravi pristop in motivacija in rezultat ne izostane....skoda da ni bilo tako ze v pokalu konec leta in z drugim trenerjem....
Primorke so demolirane in prizemljene.so pa popestritev za ligo in so nas pravcas zbudile iz samozadostnega spanca.
Srecno v petek

Košarkarica (nepreverjen)

Odlične slike!!

Starejše novice