Mariborske odbojkarice so na drugi tekmi pokala CEV ponovno premagale Calcit Volley in tako napredovale v osmino finala.

V šestnajstini finala pokala CEV sta se v mariborski dvorani Lukna pomerili slovenski ekipi Nova KBM Branik in Calcit Volley. Zmagovalke dvoboja, Mariborčanke, se bodo v osmini finala pomerile z ruskim Yeniseyem iz Krasnoyarska.

Nova KBM Branik 3:1 Calcit Volley
(25:23, 19:25, 25:23, 25:12)

400 gledalcev

Nova KBM Branik: Mlakar, Košenina, Kaučič 17, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 6, Najdič 5, Milosavljević (C) 1, Sobočan 10, Jerala 11, Pintar 18, Blagne 1, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Grudina 13, Mihevc 3, Blažič 6, Igličar 11, Mihalinec 11, Zaplotnik 3, Pogačar, Zatkovič 2, Janežič (L), Brčič 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman

Že na začetku tekme so bile boljše Mariborčanke, ki so po odličnih začetnih udarcih Sare Najdič povedle s 4:0, na drugi tehnični odmor pa so odšle s prednostjo 16:10. Kamničanke so nato zaigrale bolje in se približale na dve točki zaostanka, nato pa izenačile na 20:20. Sledila je napeta končnica, ki pa je vendarle pripadla odbojkaricam Nove KBM Branik.

Drugi niz so bolje začele branikovke, ki so povedle s 5:3, a so nato igralke Calcita obrnile rezultat in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. V nadaljevanju sta bili ekipi izenačeni, ob koncu pa so bile Kamničanke boljše in dobile drugi niz s 25:19. V tretjem nizu smo lahko spremljali izenačeno in borbeno tekmo, Mariborčanke pa so začele prevzemati pobudo. Kljub temu je bila končnica napeta, a so bile v njej uspešnejše Mariborčanke, ki so si tako z zmago v tretjem nizu že zagotovile napredovanje.

Po že zagotovljenem napredovanju so Mariborčanke silovito krenile še v četrti niz. Na drugem tehničnem odmoru so vodile že s 16:7, na koncu pa so ga dobile s 25:12.

»Veseli me, da smo tekmo odigrale kot ekipa. Pokazale smo, da še vedno znamo dobro odigrati in mislim, da zasluženo napredujemo v naslednji krog,« je po tekmi povedala Marina Kaučič, članica Nove KBM Branika.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice