Odbojkarice Nove KBM Branik so v 6. krogu lige prvakinj doma izgubile proti italijanski ekipi Savino Del Bene Scandicci z 1:3 (23, -20, -20, -14).

Nova KBM Branik - Savino Del Bene Scandicci 1:3 (23, -20, -20, -14)

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 2, Grubbs 17, Pahor, Dobaj, Bračko 1, Stojiljković 2, Šijanec, Kramberger, Sobočan 12, Ramić, Pintar 3, Galić 16, Krajnc.

Savino Del Bene Scandicci: Carraro, Bricio Ramos 9, Malinov 7, Kakolewska, Pietrini, Merlo, Lubian 12, Sloetjes 15, Cardullo, Molinaro, Gray 18, Stevanović 17, Kosareva.

Mariborčanke so ligo prvakinj končale brez točke. Tako italijanska ekipa Savino Del Bene Scandicci kot VakifBank iz Istanbula ter Lokomotiva Kaliningrad so bili precej premočni tekmeci za slovenskega prvaka. Vendarle pa so Štajerke na današnji tekmi ob svoji najboljši igri v sezoni lige prvakinj prišle vsaj do svojega prvega niza v elitnem tekmovanju, poroča STA.

V prvem nizu so Mariborčanke držale korak s tekmicami do 3:3, nato pa so Italijanke dosegle pet točk zapovrstjo in pobegnile na 8:3. Ko je pri 18:13 za Scandicci že kazalo na lahko zmago Italijank v prvem nizu, pa so Štajerke silovito odgovorile. Z nizom točk so ne le izničile prednost Italijank, temveč prišle v vodstvo z 19:18. Tudi zatem so se dobro nadaljevale in povedle z 22:19, po novem bloku pa s 23:19. Šele po četrti zaključni žogi pa so dobile svoj sploh prvi niz v tem tekmovanju.

Dobro igro so domačinke prenesle tudi v uvod drugega niza, ko so hitro povedle s 4:1. Čeprav so gostje takoj izničile zaostanek, so gostiteljice vodile še pri 6:4 oziroma 6:5, potem pa se je tehtnica nagnila na italijansko stran. Po treh zaporednih točkah so tekmice povedle s 15:9, za razliko od prvega niza pa tega niso več izpustile iz rok.

Tretji niz so bolje začele Italijanke, povedle s 3:0 in 6:2, podobno prednost pa so držale tudi v nadaljevanju, ko so vodile že z 11:6. Toda borbene domačinke so se znova pobrale in izid poravnale na 11. Po izenačeni igri v nadaljevanju pa so se gostje odlepile pri 21:17 ter niz končale pri 25:20, poroča STA.

V četrtem nizu so si Italijanke prvo resnejšo prednost priigrale pri 8:4, to pa nato še nadgradile na 12:6. Ko so povedle z 21:12, je bila tekma dokončno odločena.

Pri domačih sta bili s 17 oziroma 16 točkami najboljši Tessa Ann Grubbs in Anamarija Galić, pri gostjah pa z 18 oziroma 17 točkami Alexa Lea Gray in Jovana Stevanović. Mariborčanke so tako brez točke v skupini B končale na zadnjem mestu ter ostale brez četrtfinala.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Dobro jutro...tekma je bila ze v torek

Starejše novice