Prva ekipa Nove KBM Branik je na Kanarskih otokih izgubila prvo evropsko preizkušnjo, uspešnejše pa so bile mlade Mariborčanke, ki nastopajo v 2. DOL vzhod. Druga ekipa Branika je po preobratu z 1:3 premagala Sobočanke.

Ženski odbojkarski klub Sobota je v četrtem krogu 2. DOL vzhod gostil drugo ekipo Nove KBM Branik. Štajerke so se po izgubljenem prvem nizu pobrale in vknjižile tretjo zmago sezone.

Mariborčanke so uro in 40 minut dolg dvoboj dobile s preobratom in zmago 1:3 v nizih. V prvem nizu so se veselile Sobočanke, ki v drugem in tretjem nizu niso uspele slediti tempu gostujoče zasedbe.

Prekmurke ostajajo pri treh točkah iz prvega kroga, v katerem so v domači dvorani s 3:0 premagali zadnjo Mislinjo. Mlade Štajerke so po uvodnem porazu z vodilnimi Prevaljčankami slavile še tretjič zapored.

ŽOK SOBOTA - NOVA KMB BRANIK II 1:3 (26:24, 16:25, 16:25, 21:25)

Sobota: Kaja Saje, Lara Zelko, Ajda Kuhar, Ana Babič, Eva Klement, Pia Puklavec, Gaja Kuhar. Trener: Davorin Čeleš.

Branik: Alja Družovec, Pia Senekovič, Tinkara Kavnik, Lira Pukl Verdel, Anja Farkaš, Ela Vlaisavljević, Maruša Pešut, Lorena Kešelj, Adriana Jelenko, Nika Pregl. Trener: Dejan Pušnik.

Izenačeno v prvem in četrtem nizu

Domačinke so v uvodnem nizu prvič povedle pri izidu 7:6. Sobočanke so zatem pobegnile na 17:14 in 19:15, po drugi premoru štajerskega trenerja Dejana Pušnika pa se je Branik približal na 20:19. Sledila je zanimiva končnica, Mariborčanke so že vodile z 22:24, a so domačinke preobrnile izid in v podaljšani igri slavile s 26:24.

Drugi niz je bil odločen že v uvodnih minutah, saj so Sobočanke dosegle le točko, Štajerke pa kar sedem. Gostiteljice so se zatem približale na tri točke zaostanka (8:11), a so je mariborska ekipa vnovič oddaljila in niz mirno pripeljala v svojo korist.

Podobna zgodba tudi v tretjem nizu. Varovanke Davorina Čeleša so se po zaostanku 2:7 približale na zgolj točko razlike, a so nato znova popustile in tekmicam dovolile kar šest zaporednih točk. Gostujoči tabor je niz mirno pripeljal h koncu.

Četrti niz je postregel z bolj izenačenim uvodom, domača vrsta je vodila do izida 8:6, Štajerke pa so se nato vnovič oddaljile in nasprotnice držale med dvema in štirimi točkami prednosti. Soboška ekipa je izenačila na 20. in 21. točki, po kateri pa se je ustavilo, kar so mlade igralke Branika znale izkoristiti.

Nocoj tudi Lendavčanke

Odbojkarice ŽOK Sobota bodo tudi v šestem krogu prvenstva igrale v domači dvorani, v Mursko Soboto prihaja Slovenj Gradec. Mariborčanke gostijo Mislinjčanke.

Lendavčanke bodo nocoj v petem krogu 2. DOL vzhod gostile ekipo Korvolley Mislinja, ki pravtako še čaka na prve točke.

V 1.B DOL za ženske bodo Pucončanke nocoj gostile drugo ekipo Calcit Volleyja, Ljutomerčanke pa se odpravljajo v Hoče, k vodilni zasedbi Formisa.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

Pa o čem poročate vi, o TRETJI ženski odbojkarski ligi (2. dol je tretja liga, za 1.A in 1.B ligo) ?? Pa KOGA BRIGA, dajte potem še poročat o tekmi med dvema ognjema med 9.a in 9.b na osnovni šoli

Starejše novice