Foto: Jure Banfi
Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi tekmi 1/16 finala pokala Cev v Mariboru izgubile proti Jeniseju iz Krasnojarska z 0:3 (-20, -23, -22).

Slovenske odbojkarske prvakinje se v pokalu Cev še drugo sezono merijo z najbolj neželenim tekmecem - predvsem zaradi dolge poti na gostovanje - rusko ekipo Jenisej Novosibirsk, lani v osmini finala, letos pa že nekoliko prej.

Čeprav imajo nekoliko spremenjeno ekipo, so Rusinje tudi tokrat izrazit favorit, kar so dokazale že v Mariboru, kjer so lani izgubile niz, tokrat pa so zmagale s 3:0. A pri tem še zdaleč niso imele lahkega dela, Mariborčanke so se prav v vseh nizih enakovredno kosale, toda končnice se jim niso najbolj posrečile, v njih se je pokazala prednost Rusinj v izkušnjah, poroča STA.

Mariborčanke so na začetku prvega niza dvakrat vodile, nato pa dolgo časa dihale za ovratnik tekmicam. Pri izidu 18:20 je bilo še vse odprto, a končnica je pripadla gostjam. Te so bile v prednosti tudi večji del drugega niza, na njegovem začetku so vodile s 7:2, toda domače so po vstopu Sare Najdič, ki je na mestu podajalke zamenjala Karmen Kočar, prišle k sebi, začele tekmice loviti, pred končnico so dvakrat celo povedle. A Rusinje so s samo eno serijo točk prišle do vodstva 22:18, ki so ga ohranile do konca.

V tretjem nizu je po izidu 11:4 v korist Nove KBM Branik kazalo, da se tekma ne bo končala po treh nizih. A igralke Jeniseja so imele drugačno željo, ki so jo dokazale z izenačenjem na 16:16, to je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi. Rusinje so po njem prišle do vodstva z 18:18, prednost dveh točk pa držale vse do prve zaključne žoge, ki so jo tudi izkoristile.

Domači navijači so imeli občutek, da bi Mariborčanke tekmice, ki se niso predstavile v najboljši luči, lahko premagale, a bi morale pokazati boljšo igro. Predvsem napad je bil premalo učinkovit. Iza Mlakar je sicer dosegla 14 točk, toda naredila je tudi veliko napak, posebno razpoloženi nista bili niti Anita Sobočan in Lorena Lorber Fijok. Rusinje so bile boljše tudi v bloku, imele pa so kar nekaj težav s servisi gostiteljic. Povratna tekma v Sibiriji bo naslednjo sredo.

Nova KBM Branik: Mlakar 14, Kaučič, Dobaj, Bračko 4, Najdič 2, Kočar 1, Kramberger, Sobočan 7, Jerala, Pintar 11, Blagne, Lorber Fijok 6.

Jenisej Krajnojarsk: Manzjuk 10, Krajduba 19, J. Samojlova 3, M. Samojlova 5, Panjčeva, Kurilo 14, Ščeglova 1, Nazarova, Peretjatko 2, Simonenko 1.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Slabo.manj jamrat na poskodbe,ki so sestavni del sporta in vec volje in zelje pokazat na parketu.rusinje so bile zrele za poraz

Starejše novice