FOTO: Jure Banfi
V 7. krogu državnega prvenstva za dekleta so se v Mariboru pred 500 gledalci pomerile aktualne državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika in trenutno vodilna ekipa GEN-I Volley iz Nove Gorice.

Bankirke so na krilih domačih navijačev začele odločno in povedle s 5:1. Bankirke so na sredini seta vodile 13:9, ko so uspele Novogoričanke nanizale 4 zaporedne točke in po asu Dajane Lucas rezultat izenačiti na 13:13. Po izenačenju so primorske odbojkarice uspele pobegniti domačinkam na 18:15, a so bankirke odgovorile s tremi zaporednimi točkami Ize Mlakar in izid poravnale (18:18). Ekipi sta bili poravnani na 23. točki, ko je najprej Tina Grudina storila napako na servisu in nato Iza Mlakar iz protinapada s svojo 10. točko postavila končni rezultat uvodnega niza – 25:23.

FOTO: Jure Banfi

Uvod drugega niza je bil izenačen, obe ekipi pa sta pokazali dobro igro v polju in nista popuščali. Izid je bil poravnan vse do 11. točke, ko so Primorke po bloku Mirte Velikonje Grbac in napaki Anite Sobočan povedle s 13:11. Odbojkarice iz Nove Gorice so vodile 15:12, ko so bankirke po zaslugi odličnih začetnih udarcev Brine Bračko nanizale šest zaporednih točk in obrnile rezultat v svojo korist (18:15). A primorske odbojkarice se niso vdale in odgovorile z delnim izidom 6:0, ko so popolnoma ustavile mariborski napad in povedle 21:18. Gostujoče odbojkarice so vodile 24:21, a so bankirke poskrbele za infarktno končnico, saj so po novi točki Ize Mlakar izenačile na 24:24. Ekipi sta bile poravnani na 27.točki, ko je Lana Ščuka z blokom in protinapadom postavila končni izid drugega niza. 29:27 za GEN-I Volley.

Tretji niz so bolje začele Novogoričanke, ki so uspele po točki Lucasove povesti s 5:2. Odbojkarice GEN-I Volleya so igrale odlično v polju in bloku ter prednost po točki Ščuke povečale na 12:4. Domačinke niso uspele ogroziti vodstva primorskih odbojkaric in po 8. točki Tine Grudina je bila razlika 11 točk (20:9). Dvomov o zmagovalcu tretjega niza več ni bilo in po zaključenem napadu Lipicer Samčeve je le ta s 25:13 pripadel odbojkaricam GEN-I Volleya.

FOTO: Jure Banfi

Četrti niz se je začel po željah državnih prvakinj, ki so po točki Sobočanove in napake Ščuke povedle 7:3. Odbojkarice Nove KBM Branika so po novi točki Mlakarjeve na sredini niza vodile s 14:11 in svojo prednost uspele po zaključenem napadu Brine Bračko do končnice povečale na 6 točk (21:15). Novogoričanke se niso predale in uspele prednost Mariborčank znižati na vsega točko (21:20), a državne prvakinje niso popustile in po 29.točki Ize Mlakar dobile 4.niz s 25:22.

Državne prvakinje so v peti, odločilni niz krenile odločno ter na krilih domačih navijačev hitro povedle. Po točkah Sobočanove in Mlakarjeve so v uvodu povedle 6:2. Sledila so tri zaporedne točke GEN-I Voleya in znižanje rezultat na 5:6, a so bankirke z dvema zaporednima točkama ponovno pobegnile (8:5). Po zaključenem napadu Grudina so gostujoče odbojkarice rezultat poravnale na 9:9. Pri rezultatu 11:11 je Lana Ščuka Novogoričankam z dvema zaporednima točkama priigrala prednost 13:11 in te prednosti odbojkarice GEN-I Volleya več niso izpustile iz rok ter po točki kapetanke Lipicer Samčeve slavile v 5. nizu, s 15:13.

»Odigrale smo dosti boljše kot prejšnjo tekmo. Na trenutke smo pokazale odlično igro, a so bili tudi trenutki, ki so nas stali točk in na koncu tudi zmage. Mislim da bo čez mesec dni, ko bo ekipa kompletna in se bomo uigrale, tudi igra na višjem nivoju,« je po tekmi povedala odbojkarica Nove KBM Branik Iza Mlakar.

Tekst: Odbojka.si

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
IoAoUo (nepreverjen)

Odlična tekma ampak škoda za poraz bankirk!!

Navijac (nepreverjen)

Zal se ni izslo.
Tudi drugi klubi delajo.konkurenca je dobrodosla da se ne zaspi.
Se bo tekem.srecno naprej

Starejše novice