FOTO: Jure Banfi
Mariborske košarkarice so v dvorani Tabor morale priznati premoč košarkaric Akson Ilirije.

Košarkarice Maribora so po silovitem začetku tekme v uvodnih minutah prišle do vodstva 7:0. Sledila je minuta odmora gostujočega trenerja Alena Ploja, po kateri so gostje strnile svoje vrste in s pomočjo razigrane Ele Mićunović, ki je 11 od svojih 24 točk dosegla v prvi četrtini, uspele priti do vodstva petih točk. Na začetku druge četrtine so gostje z odličnim skokom v napadu prihajale do drugih napadov, ki so jih tudi izkoristile in na polčas odšle s prednostjo 21 točk.

V začetku drugega dela so se domačinke znašle v manjši strelski krizi, kar so gostje izkoristile za povišanje vodstva in z moštveno igro prihajale do izdelanih metov iz igre. V zadnjem delu tekme so gostje zbrano igrale v napadu, držale visoko prednost in na koncu zasluženo zmagale z rezultatom 79:63.

Pri Mariboru je bila najuspešnejša Merisa Dautović, ki je v statistiko vpisala 17 točk in 8 skokov. Ksenja Hrbljan je dosegla 16 točk. Pri ekipi Akson Ilirije je Ela Mićunović dosegla 24 točk, 7 skokov in 3 podaje, Lejla Pamić pa dvojni dvojček (10 točk, 10 skokov).

Dautović M. 17 (8 skokov), Hribljan 16, Dautović E. 14 (7 skokov); Mićunović 24 (7 skokov), Pamić 10 (10 skokov), Garič 

ŽKD MARIBOR : AKSON ILIRIJA 63:79 (15:20, 10:26, 12:17, 26:16)

Košarkarice Akson Ilirije in Cinkarne Celje so tako finalistke 28. izvedbe Pokala Članic. Ilirijanke so v prvi polfinalni tekmi premagale Maribor, Celjanke pa so v ponovitvi lanskega finala premagale Triglav. Finalna tekma bo na sporedu jutri ob 13:00 uri, prav tako pa bo v sklopu zaključnega turnirja dopoldan odigran Mini pokal deklet.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice