Slovenska pilota z zlatom in bronom najboljša med piloti iz devetih držav na mednarodnem vojaškem prvenstvu v Nemčiji pokvarila slavje domačim pilotom. Na najvišjo stopnico je stopil Mariborčan Robert Šlaus.

S svečano podelitvijo nagrad najboljšim se je danes končalo 19. IMGC mednarodno vojaško prvenstvo v jadralnem letenju.

Odlično sta se odrezala pripadnika Slovenske vojske, vrhunska jadralna pilota Damjan Korpič iz Murske Sobote in Robert Šlaus iz Maribora. S silovitim finišem v zadnjih tekmovalnih dneh sta se oba uvrstila na zmagovalni oder, tako da je zmagovalec prvenstva postal Robert Šlaus, Damjan Korpič je zasedel tretje mesto. Odličen rezultat v konkurenci 63 pilotov iz 9 držav.

Na tekmovanje tretjič zapored

Za Slovence se je uspešno končalo 19. IMGC, mednarodno vojaško prvenstvo v jadralnem letenju. Slovenska ekipa se ga je udeležila že tretjič zapored, tokrat v sestavi pilota Damijan Korpič in Robert Šlaus ter Matjaž Jakša in Robert Prelec kot zemeljska pomočnika. Tekmovanje že več let gostuje na vojaškem letališču Holzdorf, ki leži med Berlinom, Leipzigom in Dresdnom.

Nadoknadila zamujeno

Tekmovanja sta se udeležila v klubskem razredu na slovenskem letalu DG 100. Tekmovalci so odleteli sedem tekmovalnih dni, večinoma v zelo dobrem vremenu, z disciplinami med 200 in 350 kilometrov. 

Po obetavnem začetku tekmovanja sta si oba tekmovalca z napačno taktično odločitvijo četrti tekmovalni dan zelo zmanjšala možnosti za odmeven rezultat. Z izjemnim letenjem zadnje tekmovalne dni pa sta nadoknadila izgubljeno, prehitela tekmece ter zasedla prvo in tretje mesto v skupnem seštevku.

1.    Robert Šlaus, Slovenija, Letalski center Maribor, letalo DG100, 5.598 točk
2.    Karl Heinz Pfeiffer, Nemčija, LSV Rinteln, letalo LS 1, 5.589 točk
3.    Damijan Korpič, Slovenija, Aeroklub Murska Sobota, letalo DG 100, 5.501 točk

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice