V središču Maribora je potekal športni dogodek, ki se ga je udeležilo okoli 1000 tekmovalcev.

V središču Maribora se je odvijal prvi Mariborski mestni tek, ki ga je organizirala Športna zveza MariborTek se je pričel ob 10. uri s štartom na Trgu Leona Štuklja, udeležba je bila brezplačna. Tekmovalci so se lahko preizkusili v teku na 5 in 10 kilometrov v različnih starostnih kategorijah. Zbralo se je kar lepo število obiskovalcev, ki so s športnim navijanjem ob progi spremljali tekmovalce. Za udeležence je bilo dobro poskrbljeno. Tekmovalce je na progi čakala tudi vodna prha za osvežitev. Na prireditvi se je predstavilo okoli 30 športnih društev in klubov, dogodek pa je pospremilo tudi lepo vreme. Rezultati teka so objavljeni na tej povezavi.

Sredstva za Zvezo prijateljev mladine

Po besedah Domna Žnidarja iz Športne zveze Maribor se je danes v teku pomerilo okoli 1000 tekmovalcev različnih starosti. Med najstarejše sodi gospod Polde Dolenc, letnik 1931, ki je, kot pravi Žnidar, redni gost tovrstnih tekov. Najmlajši udeleženci pa so imeli okoli 5 oziroma 6 let. Prireditev je imela tudi dobrodelno noto. »Zato ker je bila štartnina letos brezplačna oziroma je ni bilo, smo se odločili za sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Maribor, ki zagotovo lahko ta sredstva koristno uporabi za njihove programe, za pomoč otrokom oziroma za boljši jutri«, pojasnjuje Žnidar. 

»Že včeraj smo zbrali v prijavnici več kot 600 evrov. Danes mislim, da se bo znesek podvojil, tako da čez 1000 eur bomo zagotovo zbrali«, še dodaja.

Obiskovalci zadovoljni

Tekmovalke Mirjana, Tjaša, Petra in Renata, ki prihajajo iz istega podjetja ter so se skupaj udeležile teka, so prav tako zadovoljne z organizacijo prvega Mariborskega mestnega teka. 

Pohvale gredo tako organizatorjem, kot tudi tekmovalcem in seveda obiskovalcem, ki so znova dokazali, da je Maribor mesto, kjer je pomembno športno navijanje ne glede na uvrstitev. Veseli smo informacije Žnidarja, da se bo Mariborski mestni tek ponovil tudi prihodnje leto. 

Urška Martinc

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice