Še ena dopolnitev zbirke trofej v Ljudskem vrtu v letošnji sezoni.

V Kopru je finale mladinskega pokala pripadel mariborskim nogometašem. Nogometaši Brava in Maribora so se v finalni dvoboj podali ob bučni podpori s tribun, že na začetku srečanja pa so prvi zapretili Štajerci, poroča Nogometna zveza Slovenije. Po več poskusih mariborskih nogometašev pa tudi Bravo ni ostal dolžan. Varovanci trenerja Arnola so zapretili v 21. minuti, ko je z razdalje pomeril Bijol, a je najboljši strelec moštva streljal mimo desne vratnice gola Cajnka. Po nekaj mirnejših minutah so pobudo prevzeli upi Brava, ki so v 32. minuti z lepo akcijo izigrali mariborsko obrambo, a je nov poskus Bijola zaustavil vratar Cajnko.

Štajerci so posest žoge prepustili nasprotniku, nato pa v 40. minuti izpeljali hiter protinapad po desni strani igrišča. Večino dela je z lepim preigravanjem opravil Štor, ki je v osrčju kazenskega prostora našel osamljenega Horvata, ta pa je tudi po zaslugi slabšega posredovanja Vekića Maribor povedel v prednost. Bravo je proti koncu polčasa še krenil v lov po izenačenje, a je Maribor zadržal prednost. 

Horvat, ki je svojemu moštvo v končnici prvega polčasa zagotovil rezultatsko prednost, je prvi zapretil tudi v nadaljevanju. Prekmurec se je v sedmi minuti drugega polčasa, kar dvakrat znašel pred golom Vekića, ki je prvič dobro posredoval po strelu v bližnji kot, nekaj sekund zatem pa Horvat ni najbolje zadel okroglega usnja. Ljubljančani so prvo nevarnejšo akcijo odigrali v 57. minuti, ko je po desni strani igrišča potegnil Bijol, a na koncu vseeno ni bilo nič od zaključka. So si pa nogometaši v rumeno-modri opravi zgolj nekaj sekund kasneje priigrali najstrožjo kazen, ki so jo sicer zahtevali že v prvem polčasu. Po desni strani igrišča je nevarno prodrl Poglajen, ki je izigral Kolmaniča, ob poskusu podaje pa je z roko igral eden od mariborskih branilcev. Odgovornost je prevzel Piskule, ki je s strelom pod prečnik poskrbel za izenačenje.

Izenačujoči zadetek je podžgal ljubljanske navijače in nogometaše, ki so bili vnovič nevarni v 60. minuti, ko pa je Cajnko udarec Kadrića preusmeril preko svojega gola. Mariborčani, ki so po izenačenju posegli po kar dveh menjavah, prav rezervist Sorko pa je v 71. minuti izvedel kot, po katerem pa Koblar z glavo ni zaključil najbolj natančno. Zadnja priložnost je kljub vsemu pripadla Mariboru. Po strelu Štora, ki je streljal z desne strani kazenskega prostora, je bil na mestu Vekić, ki je že dobro minuto pred tem pravočasno zapustil vrata in Štoru preprečil strel, poroča Nogometna zveza Slovenije.

Ker po 90 minutah igre ni bilo zmagovalca, so o pokalnem prvaku odločali streli z bele točke, enajstmetrovke pa so veselje prinesle Mariborčanom.

Bravo Publikum: Vekić, Oman, Poglajen, Brekalo, Stojinović, Jančič, Bijol, Piskule, Kurtovič, Kralj, Kadrić. Trener: Aleš Arnol.

Maribor: Cajnko, Hodžić, Ptiček, Koblar, Ogrinec (86. Verhovčak), Kolmanič, Maučec (65. Grajfoner), Štor, Vajda (65. Sorko), Horvat (78. Kukovec), Celar. Trener: Muamer Vugdalić.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice