FOTO: Mediaspeed
Četrtkove kvalifikacije v Planici je spremljalo več kot 13.000 gledalcev, med njimi tudi več kot 3.500 otrok s spremljevalci. Ujeli smo tudi mariborske šolarje.

Ob 50. obletnici letalnice bratov Gorišek bo ta konec tedna dolino pod Poncami s pomočjo Zavarovalnice Triglav znova obiskalo več kot 3.500 otrok s spremljevalci. Polete si je ogledalo tudi več kot sto mariborskih šolarjev, nekateri pa se v Planico odpravljajo še jutri.

FOTO: Mediaspeed

Največja slovenska zavarovalnica skoke v Planici podpira že več kot pol stoletja, njen logotip pa krasi iztek velikanke vse od izgradnje letalnice bratov Gorišek pred natanko 50 leti. Zavarovalnica je s Planico že tradicionalno povezana tudi kot aktivni soustvarjalec četrtkovega otroškega dneva, saj ogled kvalifikacij v dolini pod Poncami najmlajšim navijačem omogoča že štiri desetletja.

»Visoko obletnico letalnice z veseljem praznujemo tudi v Zavarovalnici Triglav, kjer smučarske skoke v Planici podpiramo že več kot pol stoletja. Posebej ponosni smo, da smo že leta 1979 v dolino pod Poncami popeljali 800 otrok, vse do danes pa smo oglede skokov omogočili že skoraj 100.000 mladim navijačem s spremljevalci,« pojasnjuje Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

FOTO: Mediaspeed

Skupno si bodo polete v Planici ogledali otroki iz štirih osnovnih šol in mladinskega centra. Skupno bodo iz Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav pod Ponce popeljali 187 otrok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice