FOTO: Jure Banfi
Po petnajstih letih se je mednarodna odbojka vrnila v Hoče, kjer je okoli 300 gledalcev prišlo spodbujat odbojkarice Formule Formisa, in sicer na prvi obračun v drugem krogu pokala CEV Challenge proti madžarski ekipi Vasas Obuda.

Formula Formis - Vasas  3:1

FORMULA FORMIS: Bavdaž 9, Milosavljević, Ajnihar 5, Ertl, Zdovc Šporer, Tupikina 11, Vovk 16, Trlep, Košenina 5, Džaković 18, Kovačec, Štampar.

VASAS: Dioti 7, Kostelanska 10, Torok 9, Szabo, Ambrosio, Boros, Durst, Villam 7, Takagui, Lopes da Silva 12, Mihaly, Abdulazimova 9.

Tekmo so boljše začele gostje, a so gostiteljice kmalu vzpostavile ravnotežje. Prvi niz so dobile prepričljivo s 25:16. 

V nadaljevanju so domačinke ob glasni podpori s tribune po izenačenem izidu 11:11 dvignile prednost za štiri točke, vodile do ponovnega izenačenja 17:17, nato pa so Madžarke po dobrih servisih prišle do osvojenega niza 25:19.

V tretjem nizu so spet slavile varovanke Iztoka Kšele s 25:17, potem ko sta se razigrali Hana Tupikina in Danijela Džaković. Odbojkarice iz madžarske prestolnice so videle, da jim teče voda v grlo, a niti z igro na silo ni šlo. Še enkrat 25:17 in mednarodna zmaga je ostala doma.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TantraV (nepreverjen)

POHVALE!!

Navijac (nepreverjen)

Cestitke

Starejše novice